ALEGERI 2014 DIASPORA. MRU: În străinătate se prefigurează duminică acelaşi dezastru ca şi pe 2 noiembrie

ALEGERI 2014 DIASPORA. Prim-vicepreşedintele PDL Mihai Răzvan Ungureanu a susţinut miercuri, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că pe 16 noiembrie 'în străinătate se prefigurează acelaşi dezastru ca şi pe 2 noiembrie'.

12 nov. 2014, 13:00
ALEGERI 2014 DIASPORA. MRU: În străinătate se prefigurează duminică acelaşi dezastru ca şi pe 2 noiembrie

ALEGERI 2014 DIASPORA. ‘Numărul secţiilor de votare nu a crescut. Secţiile de votare nu au fost relocate. Domnul Ponta a dat drumul la un fals enorm. În Germania se votează într-adevăr doar în clădirile acoperite de statutul diplomatic, ambasade şi consulate dar numărul secţiilor de votare, a numărului cabinelor de votare este nelimitat. În alte ţări, spre exemplu Italia, poţi organiza oriunde secţii de votare în convenţie cu statele respective. Nimic, absolut nimic, din punct de vedere legal, nu împiedică MAE de a se achita de o îndatorire pe care nu o consider doar patriotică, ci constituţională, aceea de a oferi toate condiţiile de vot cetăţenilor români cu rezidenţă în străinătate sau care se află în străinătate incidental’, a afirmat Mihai Răzvan Ungureanu.

SCANDAL în curtea Parlamentului: Deputaţii ACL au făcut şedinţă afară, după ce accesul presei a fost INTERZIS

El a susţinut că în cel de-al doilea tur de scrutin se va încerca fraudarea alegerilor. În acest sens, Mihai Răzvan Ungureanu i-a îndemnat pe românii cu drept de vot aflaţi în străinătate de a veni la vot încă de la primele ore în ziua de duminică, ‘astfel încât să nu existe niciun pretext de care să se folosească autorităţile pesediste în împiedicarea dreptului de vot, să fie foarte atenţi, vigilenţi, împiedicând frauda’.

ALEGERI 2014 DIASPORA. ‘Vor fi fraude, fără discuţii. Nici nu se pune problema că nu vor fi. Vor fi suficient de multe astfel încât să ne enerveze pe toţi, în sensul cel mai cinic al cuvântului. Vom ieşi la vot în număr mai mare. Ardealul se mobilizează. De asemenea Moldova. (…) Fac un apel tuturor românilor stabiliţi în străinătate, nu doar de a merge la vot de la primele ore ale dimineţii, pentru că aşa se va întâmpla, ci şi de a suna în ţară părinţii, rudele, prietenii, pentru a le spune de importanţa votului, de a fi duminică prezenţi în exercitarea dreptului constituţional de vot’, a afirmat Mihai Răzvan Ungureanu.