ALEGERI 2014: Klaus Iohannis vrea dezbatere în raiul penalilor din PDL

ALEGERI 2014: Klaus Iohannis s-a pronunțat miercuri în favoarea unei dezbateri organizate la Universitatea de Vest din Timișoara, în aceeași zi în care procurorii DNA Timișoara au pus sechestru asigurator pe vilele capilor PDL Timiș: Constantin Ostaficiuc, Alin Popoviciu și Cornel Sămărtinean.

06 nov. 2014, 10:29
ALEGERI 2014: Klaus Iohannis vrea dezbatere în raiul penalilor din PDL

ALEGERI 2014: După ce s-a eschivat timp mai multe zile să accepte propunerea organizării a patru dezbateri la principalele patru posturi de televiziune de știri, Iohannis a hotărât, miercuri, să dea curs invitației la o singură dezbatere, la Timișoara, propusă de rectorul Universităţii de Vest. Iohannis a anunțat că a „primit cu bucurie invitația Universității de Vest din Timișoara” și că o dezbatere în capitala Banatului „ar fi un lucru excepțional de bun după 25 de ani de la Revoluție”.

Ghinion, însă, pentru Iohannis! Tot miercuri, liderii filialei județene a PDL, urmăriți penal pentru fapte de corupție săvârșite în administrarea aeroportului din Timișoara, au fost vizitați de procurorii serviciului teritorial DNA Timișoara, care au pus sechestru asigurator pe averile democrat-liberalilor.

Potrivit rechizitoriului DNA, sechestrul pe averile lui Constantin Ostaficiuc, Alin Popoviciu și Cornel Sămărtinean a fost instituit pentru a acoperi un prejudiciu de aproape 240.000 de lei, rezultat din afacerile oneroase derulate de cei trei, în anul 2010, la Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara.

Conform procurorilor, în scopul obținerii de beneficii materiale în cuantum de aproximativ 4.000 euro/lună, Popoviciu și Ostaficiuc l-au determinat pe Sămărtinean, directorul aeroportului în perioada respectivă, să declanșeze procedura de închiriere a spațiilor comerciale din incinta aeroportului. Procedura viza impunerea pentru foștii chiriași a unor condiții care să-i determine să renunțe la închirierea spațiilor pe mai departe, acestea urmând să fie preluate de firma controlată prin interpuși de către cei doi suspecți.

La finele lunii mai procurorii DNA au dispus începerea urmăririi penale față de deputatul PDL Cornel Sămărtinean, pentru abuz în serviciu în formă continuată – două acte materiale – și conflict de interese, în timp ce colegii săi de partid sunt acuzaţi de instigare la abuz în serviciu.