ALEGERI 2014. Mesajul şefului PPE, Joseph Daul, la întâlnirea cu Monica Macovei

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Europarlamentarul PPE, Monica Macovei, a declarat, marţi, dupa intalnirea cu liderul PPE Joseph Daul, ca mesajul acestuia a fost unul de unitate pentru ca dreapta sa castige in Romania alegerile prezidentiale.

11 nov. 2014, 09:27

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Monica Macovei a spus că ea îl votează pe Klaus Iohannis în turul II, iar Joseph Daul a insistat, în cadrul discuţiilor, foarte mult pe Justitie, anti-coruptie si stat de drept.

„Singurul mod de a mentine aceste lucruri pe care le-am obtinut este ca dreapta sa castige, ca Iohannis sa castige. (…) Imaginaţi-vă cum ar arăta România cu Ponta preşedinte. Ar însemna teroare şi dictatură şi am ieşi din spaţiul democratic. Ar însemna sărăcie”, a spus Macovei.

În ceea ce priveşte demisia lui Titus Cărlăţean, Macovei a arătat că a fost „un gest de imagine” şi are îndoieli că se va repara ceva în turul al doilea.

„Ati vazut ca la manifestatiile din Timisoara si alte orase s-a strigat jos comunismul? Exact ca în anii 90. Asta înseamnă alegerea lui Ponta: întoarcerea cu 25 de ani in urma”, a spus Monica Macovei.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Europarlamentarul i-a transmis un mesaj presedintelui PMP Elena Udrea, care si-a indemnat electoratul sa voteze anti-Ponta, spunând ca nu intelege cum poate fi anti-Ponta si in acelasi timp nu pro-Iohannis.

Intrebata ce parere are despre faptul ca UDMR le-a recomandat alegatorilor sai sa voteze dupa cum le dicteaza constiinta, Macovei a raspuns: „Dupa propria constiinta? – Da, cine o are….”

CITEŞTE ŞI Joseph Daul, preşedintele PPE, se întâlneşte marţi în România cu Băsescu, Iohannis şi partidele de dreapta