Alegeri 2020. Cine este avocata Diana Şoşoacă, liderul AUR şi viitor senator de Iaşi

Avocata Diana Iovanovici Şoşoacă este cunoscută datorită ieşirilor publice împotriva măsurilor de combatere a COVID-19, s-a remarcat la Iaşi, unde a cerut ridicarea restricţiilor de la pelerinajul Sfântei Parascheva şi a reprezentat în instanţă şi Arhiepiscopia Tomisului, în dosarul pelerinajului de la Sfântul Andrei.

07 dec. 2020, 12:42
Alegeri 2020. Cine este avocata Diana Şoşoacă, liderul AUR şi viitor senator de Iaşi

Alegeri 2020. Diana Iovanovici Şoşoacă va fi senator de Iaşi, după cum arată deocamdată numărătorile paralele din capitala Moldovei.

Avocata a devenit cunoscută pe Facebook după ce a început să publice mesajele împotriva măsurilor de combatere a infecţiei cu SARS-CoV-2. Primul moment în care a devenit virală a fost pelerinajul de la Cuvioasa Parascheva. Diana Şoşoacă a fost lăsată să intre în curtea catedralei, desi nu avea voie şi nici nu purta mască, alături de alte câteva zeci de persoane care o susţineau, informează Mediafax.

„În faţa lui Dumnezeu nu e nimic obligatoriu, decât de spune Dumnezeu, iar Dumnezeu mi-a spus că în faţa mea şi a credinţei mele nu purtăm mască. Doi la mână, eu am adeverinţă medicală, bingo Vela.”, a spus Şoşoacă la Iaşi.

Alegeri 2020. Ce avere are Diana Şoşoacă, viitor senator AUR din Iaşi

Potrivit declaraţiei de avere, Diana Şoşoacă are 4 terenuri, două apartamente şi o casă de vacanţă şi o maşină din 2015. Acelaşi document spune ca are şi obiecte de artă de 5.000 de euro. Viitoarea senatoare de Iaşi este avocat în Baroul Bucureşti şi secretar al unei fundaţii. Cariera o invocă şi atunci când susţine că măsurile luate de autorităţi sunt împotriva Constituţiei. Aşa s-a întâmplat şi când a intrat în curtea Spitalului Leţcani, să-i ceară socoteală ministrului Tătaru.

„Domnule Tătaru! Fără agresiune fizică, că nu am pus mâna pe tine. Domnule Tătaru, eşti obligat să răspunzi poporului român, sunteţi plătiţi din bani publici, aţi închis oameni cu forţa! Pentru ce încălcaţi convenţia de la Oviedo, articolul 5? Nu fac niciun protest, sunt parte a poporului român şi vreau să mi se răspundă la întrebări.”, i-a strigat Diana Şoşoacă ministrului Sănătăţii.

Tot Diana Şoşoacă este şi cea care a reprezentat în instanţă Arhiepiscopia Tomisului, în dosarul prin care se solicita ridicarea restricţiilor de la pelerinajul de Sfântul Andrei. Cât ea era în instanţă, colegii de partid protestau.

Citeşte şi: Averea lui George Simion, preşedintele AUR, surpriza uriaşă a alegerilor parlamentare