Alegeri 2024. Liberalul George Tuţă se va lupta cu Clotilde Armand pentru Primăria Sectorului 1

George Tuță (39 de ani) e prezentat pe pagina oficială a organizației PNL Sector 1 drept candidatul la primăria de sector, funcție deținută acum de Clotilde Armand (USR).

24 ian. 2024, 18:44
Alegeri 2024. Liberalul George Tuţă se va lupta cu Clotilde Armand pentru Primăria Sectorului 1

Partidul Național Liberal – filiala Sector 1 – a anunțat că președintele George Tuţă se va lupta cu Clotilde Armand pentru fotoliul de primar al sectorului, iar lupta se anunță a fi una acerbă.

George Tuţă a fost ales în 2020 parlamentar de Ilfov, fiind sprijinit de Hubert Thuma, șeful PNL Ilfov. El este președintele Comisiei speciale a Camerei Deputaţilor pentru automatizare şi viitorul muncii.

Înainte de a fi parlamentar, George Tuță a fost asistent de europarlamentar, consilier de ministru și referent la un cabinet de ministru.

În sectorul 1, e de așteptat ca actualul primar Clotilde Armand să candideze pentru un nou mandat, iar din partea PSD e posibil să candideze Florin Manole, președintele organizației de sector.

Deputat PNL George Tuţă, amendamente la buget pentru a scoate Sectorul 1 din mocirla administraţiei Clotilde Armand
„Bugetul Sectorului 1 trebuie să fie făcut pentru cetățeni, nu pentru Primărie. Un buget trebuie construit cu responsabilitate și atenție la nevoile reale ale oamenilor care locuiesc și muncesc în Capitala Capitalei”, a transmis George Tuță, președinte PNL Sector 1, și echipa PNL Sector 1.

„Este un deputat al noii generații”
Potrivit informațiilor publicate în mediul online, printre realizările deputatului George Tuță se numără inițiativa ”România fără Dosar”, care a câștigat Premiul Aspen pentru Acțiune Socială în anul 2022, facilitând dialogul între stat și cetățeni în furnizarea serviciilor publice.

De asemenea, George Cristian Tuţă a susținut proiectele de dezvoltare științifică din zona Măgurele și a demarat un proiect pilot în Ilfov pentru educația în domeniul dezvoltării durabile și științei, cu potențial de extindere şi în alte județe.

Deputatul George Cristian Tuţă a fost votat preşedinte interimar al PNL Sector 1

„George Cristian Tuţă (…) Este un deputat al noii generații, cu studii și specializări în științele economice, diplomație și comunicare. A lucrat ca economist, precum și consilier în executivul român și european înainte de a deveni membru al Parlamentului. Absolvent al programului de Leadership în Serviciul Public la Aspen Institute, se concentrează pe dezvoltarea continuă și eficientizarea serviciului public”, a transmis PNL Sector 1 în luna decembrie a anului trecut.

Clotilde Armand a anunţat că va candida la alegerile din 2024 pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1 şi că îl va susține pe Nicuşor Dan la Primăria Capitalei din partea forţelor de dreapta, potrivit Digi24. „Da, este o certitudine. Sunt candidatul USR. Restul trebuie formalizat”.

Armand a precizat că întreaga alianță de dreapta, care este formată din USR, PMP și Forța Dreptei, o susține pentru un nou mandat la alegerile locale de anul acesta.