Alegeri cu repetiţie. Turul 2 pentru primărie în două comune din ţară

Sătenii din două comune vor ieși astăzi la vot. În Buzău și în Timiș se organizează turul 2 pentru primărie, deoarece în primul tur de scrutin candidații cel mai bine cotați au ieșit la egalitate. Localnicii din Vâlcelele, județul Buzău, și cei din comuna Șag, județul Timiș, se întorc la urne.

19 iun. 2016, 06:50
Alegeri cu repetiţie. Turul 2 pentru primărie în două comune din ţară

În comuna Sag din Timis, Flavius Rosu (PSD) si Daniel Precup (PNL) se vor confrunta din nou duminica, dupa ce au obtinut in primul tur cate 387 de voturi fiecare.

De asemenea, in localitatea Valcelele (Buzau) oamenii merg duminica din nou la vot pentru a alege intre Liviu Baragan (UNPR) si Dumitru Spita (PSD), care au avut un scor egal – 397 de voturi.

Candidatul PSD din comuna Vâlcelele, care este si primar in functie, a sesizat autoritatile dupa ce a vazut ca in ultima saptamana zeci de oameni au cerut pe neasteptate vize de flotant in Valcelele.

Mai exact, edilul a observat ca in numai o saptamana, de la Primaria Valcelele s-au eliberat zeci de adeverinte de proprietate in vederea stabilirii resedintei.

De la turul de alegeri din 5 iunie si pana acum, numarul alegatorilor a crescut de la 1.234 la 1.241, dupa ce mai multi tineri au implinit varsta de 18 ani si au drept de vot.
Sunt alti 40-50 de insi cu viza de flotant, unii cu domiciliul chiar si la Timisoara, care au cerut sa fie inscrisi in Registrul Electoral pentru a putea vota la noi in comuna, ceea ce mi s-a parut dubios si am facut plangere. Nu sunt multi, dar pot face diferenta la vot„, a declarat Dumitru Spita pentru Opinia de Buzău.

In urma sesizarii, au fost verificate datele din Registrul national de evidenta a populatiei si s-au constatat nereguli. De exemplu, in 11 cazuri s-a stabilit ca a fost incalcata legea, asa ca procurorii au deschis dosar penal pentru fals, uz de fals si fals in declaratii, primii luati la intrebari fiind localnicii care au sustinut ca i-au luat in spatiu pe flotanti.