ALEGERI DIASPORA 2014. Teodor Meleşcanu nu merge în Parlament pentru a da explicaţii pe votul din străinătate

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Scandalul pe votul din diaspora continuă. Ministrul de Externe, Teodor Meşecanu, nu va merge, miercuri, în Parlament unde a fost convocat de ACL pentru a da explicaţii despre cozile din ziua votului. PSD şi conducerea Camerei Deputaţilor au susţinut că această convocare este ilegală. 

12 nov. 2014, 09:12
ALEGERI DIASPORA 2014. Teodor Meleşcanu nu merge în Parlament pentru a da explicaţii pe votul din străinătate

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, şi ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, au fost convocaţi miercuri, de la ora 12,00, la Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, din Parlament. 

Potrivit unui comunicat de presă, temele de dezbatere urmau să fie „numărul de secţii de vot suplimentare, a cabinelor din interiorul secţiilor de votare, formularele pentru declaraţiile pe proprie răspundere pentru votanţi şi restul materialelor necesare desfăşurării procesului electoral, precum şi dotarea corespunzătoare a cabinelor de vot cu ştampile”.

CITEŞTE ŞI ALEGERI 2014 TURUL II. Teodor Meleşcanu: Vor fi mai multe ştampile şi cabine de vot în străinătate

Vicepreşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, liberalul Mircea Dolha, a prcizat că este importantă prezenţa ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, la lucrările comisiei de miercuri, pentru a se găsi soluţii eficiente pentru buna funcţionare a secţiilor de votare din afara ţării. 

El menţiona, că în urma scrutinului din data de 2 noiembrie, pe adresa Comisiei au fost primite numeroase petiţii şi scrisori din partea reprezentanţilor comunităţilor şi a românilor din afara graniţelor ţării, care au semnalat o serie de nereguli la secţiile de votare din afara României. 

‘Apreciind că ne aflăm într-o situaţie excepţională, iar sesizările adresate Comisiei necesită dezbatere şi analiză înainte de cel de-al doilea tur de scrutin, am adresat invitaţiile către cei doi miniştri încă de săptămâna trecută, primind imediat confirmare de participare din partea cabinetului ministrului delegat Bogdan Stanoevici. Salutând răspunsul prompt al domnului Stanoevici, consider că prezenţa domnului ministru Teodor Meleşcanu este importantă pentru a găsi împreună soluţii eficiente pentru buna funcţionare a secţiilor de votare din afara ţării, mai ales că la lucrările de mâine ale comisiei vor participa şi parlamentari aleşi în Diaspora’, spune Dolha. 

Conducerea Camerei Deputaţilor a precizat însă că membrii Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării nu au respectat prevederile Regulamentului atunci când i-au invitat la şedinţa de miercuri pe miniştrii Teodor Meleşcanu şi Bogdan Stanoevici.

‘Conducerea Camerei Deputaţilor a constatat că membri ai Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării i-au invitat pe domnii Teodor Meleşcanu, ministrul Afacerilor Externe, şi Bogdan Stanoevici, ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni, la o şedinţă, miercuri, 12 noiembrie. Având în vedere că hotărârea Comitetului liderilor grupurilor parlamentare cu privire la programul de lucru pentru această săptămână se referă doar la activităţi ale deputaţilor în circumscripţiile electorale, iar Biroul permanent nu a fost sesizat cu această solicitare, apreciem că iniţiativa membrilor comisiei nu respectă prevederile Regulamentului Camerei Deputaţilor’, se arată într-un comunicat de presă remis marţi de Camera Deputaţilor.