ALEGERI. Dobriţoiu: Gestul de a arunca găini moarte, împrumutat din rândul familiilor mafiote din anii ’30

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Senatorul PNL Corneliu Dobriţoiu a susţinut marţi, în contextul incidentului din curtea ACL unde au fost aruncate zeci de găini, că premierul Victor Ponta face apel la gesturi precreştine.

11 nov. 2014, 15:47
ALEGERI. Dobriţoiu: Gestul de a arunca găini moarte, împrumutat din rândul familiilor mafiote din anii ’30

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. ‘Eu cred că PSD nu putea să aleagă un moment mai nefericit să arunce găini moarte în curtea ACL când astăzi găzduim un oaspete important, preşedintele PPE. În acest sens vreau să vă spun că nu noi vom duce mesajul în capitalele europene, CE, familiei europene, asupra practicilor de campanie ale social-democraţilor, ci presupun că domnul Daul o va face pentru că simbolistica acestui gest ne trezeşte coşmaruri, nu are nimic creştin în ea. Sunt surprins de atitudinea unor înalte feţe bisericeşti care vin să susţină un candidat, care face apel la gesturi precreştine. Gestul a fost împrumutat din rândul familiilor mafiote din anii ’30 când aruncau găini moarte în curtea comercianţilor care nu le plăteau dările şi aceasta reprezenta o ameninţare cu moartea, a fost o practică a nazismului, care a folosit simboluri precreştine într-un sens malefic’, a spus Corneliu Dobriţoiu, într-o conferinţă de presă.

Citeşte şi Găini aruncate în curtea sediului ACL. Pe gâtul lor scria: „Sunt Iohannis. Mi-e frică de dezbatere” VIDEO

El îl invită pe premierul Victor Ponta ‘să coboare la practicile familiare poporului român şi să-şi oprească ciracii de la acţiuni care vor stârni un val de nemulţumire în rândul populaţiei şi în rândul creştinilor’.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. ‘Nu ocultismul trebuie să domine sau să fie predominant în acţiunile campaniei electorale, ci valorile democratice, dezbaterea liberă. Acţiunile respective nu vin în sprijinul sloganului lui Victor Ponta, ci mai mult ele răspund avertismentului premierului Victor Ponta ‘scapă cine poate”, a conchis senatorul liberal.

Marţi dimineaţă, câteva zeci de găini care aveau la gât mesaje anti-Iohannis au fost aruncate în curtea sediului central al PNL. În acest caz au fost sesizate Poliţia şi ANSVSA. Ulterior, reprezentanţii ANSVSA au ridicat găinile.