ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Candidaţii PPDD au averi mari din venituri mici

Primii trei candidaţi de pe lista PPDD la alegerile europarlamentare - Dan Diaconescu, Simona Man şi Diana Voiculescu - sunt cu siguranţă oameni înstăriţi, potrivit declaraţiilor de avere depuse la Biroul Electoral Central. Se pare că sunt şi foarte economi din moment ce veniturile lor, cel puţin pe ultimul an fiscal, sunt destul de mici şi mai au şi credite de plătit. Excepţie face Simona Man pe care a ferit-o Domnul să ajungă la mâna băncilor.
Adrian Ilie
08 mai 2014, 11:34
ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Candidaţii PPDD au averi mari din venituri mici

Dan Diaconescu este proprietarul a două terenuri, în Argeş şi Bucureşti, care împreună au o suprafaţă de 1.000 m². Alte nouă terenuri intravilane, toate în Bucureşti, le deţin în coproprietate (50%-50%) cu avocatul Luiza Mărgărit. Cel mai mic are 170 m², iar cel mai mare 2.300 m². Fondatorul PPDD deţine şi bijuterii a căror valoare o estimează la 400.000 de euro.

În ultimul an, Diaconescu a înstrăinat nu mai puţin de 10 imobile pentru care a încasat aproape 1.800.000 €. Opt dintre ele le-a vândut aceleiaşi persoane, Florin Floştoiu, fost asociat la DDTV. Banii obţinuţi din tranzacţiile imobiliare nu acoperă cele două credite angajate de către Diaconescu la Volksbank în 2007 şi care sunt scandente în 2037. Valoarea însumată a celor două credite este de peste 1.750.000 €. Aparent, situaţia financiară a lui Diaconescu este destul de precară pe termen lung, în condiţiile în care a încasat doar 18.000 lei de la OTV în ultimul an.

Deşi este bine cunoscut faptul că este amator de maşini de lux, în garajul său aflându-se un Bentley şi un Rolls-Royce, acestea nu apar în ultima sa declaraţie de avere.

Diana Voiculescu deţine o cotă parte de 17,39% dintr-un hectar de teren agricol din apropierea Bucureştilor şi un Fiat Barchetta din 1997. Colecţia de bijuterii a colaboratoarei lui Diaconescu este evaluată la 500.000 €. În ultimul an, Diana Voiculescu a vândut trei imobile în Bucureşti, Sinaia şi Constanţa pentru care a încassat 40.000 €, 115.000 €, respectiv 174.000 €. Toate au fost vândute aceleiaşi persoane, Emilia Băţău.

Ameninţarea ratelor este serioasă şi în cazul său deoarece a contractat un credit tot la Volksbank, scadent tot în 2037, în valoare de 1.035.000 €, iar pentru serviciile sale de manager la OTV, Diaconescu a plătit-o în 2013 doar cu 14.400 de lei.

Exact aceeaşi sumă de 14.400 lei anual a câştigat şi preşedintele PPDD, Simona Man, dar de la o altă firmă, SC Asbys Prodimpex SRL. Simona Man nu deţine decât un teren intravilan în Arad, de 800 m², un apartament de 110 m², iar bijuteriile sale nu valorează decât 100.000 €. În schimb, averea sa nu este grevată de vreun credit bancar.

 

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!