ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: De ce i-a fost respinsă candidatura lui Mircea Diaconu

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: Candidatura la europarlamentare a lui Mircea Diaconu a fost respinsă de Biroul Electoral Central (BEC) deoarece acesta are interdicţie să ocupe o funcţie eligibilă.'La momentul depunerii candidaturii Mircea Diaconu se află în perioada de interdicţie a ocupării unei funcţii eligibile', relevă motivarea deciziei BEC de respingere a acestei candidaturi.
Filip Stan
04 apr. 2014, 12:47
ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: De ce i-a fost respinsă candidatura lui Mircea Diaconu

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: BEC a avut în vedere raportul Agenţiei Naţionale de Integritate privind starea de incompatibilitate în care s-a aflat Mircea Diaconu ca urmare a exercitării concomitente a demnităţii de senator în Parlament şi a funcţiei de director-manager al Teatrului ‘C.I. Nottara’.

‘Având în vedere caracterul obligatoriu al Deciziei nr. 3104/2012 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie irevocabile care trebuie respectată atât de către cetăţeni, cât şi de autorităţi publice, inclusiv de BEC, observând prevederile art. 25, alin 2 din Legea nr. 176/2010 cu modificările şi completările ulterioare, văzând faptul că, potrivit limbajului comun – în condiţiile în care legiuitorul nu defineşte această sintagmă – prin ‘funcţie eligibilă’ se înţelege ‘funcţie care poate fi aleasă’ – conform Dicţionarului explicativ român – în această categorie intrând şi funcţia de parlamentar european (…) BEC respinge candidatura independentă a lui Mircea Diaconu’, relevă sursa citată.

Tribunalul Bucureşti a amânat pentru ora 17,00 judecarea contestaţiei depuse de Diaconu la decizia prin care BEC a respins candidatura sa la europarlamentare, din cauză că BEC nu a trimis instanţei motivarea.

BEC a respins miercuri candidatura lui Mircea Diaconu la alegerile europarlamentare, publicând motivarea deciziei vineri după ora 15,00.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a susţinut pe 13 martie că achitarea lui Diaconu pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti nu influenţează în niciun fel interdicţia în cazul acestuia de a ocupa o funcţie sau o demnitate publică, respectiv cea de membru al Parlamentului European.

Într-un comunicat de presă al ANI se arată că actorul şi profesorul Mircea Diaconu, fost senator liberal, a fost declarat în stare de incompatibilitate printr-o decizie definitivă şi irevocabilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 19 iunie 2012.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat pe 18 martie că Diaconu a fost scos din lista partidului pentru europarlamentare după ce liberalii au luat act de comunicatul ANI şi sentinţa ÎCCJ referitoare la incompatibilitatea acestuia.

A doua zi Mircea Diaconu a demisionat din partid, el declarând că intenţionează să candideze ca independent la alegerile pentru Parlamentul European. El şi-a depus candidatura la europarlamentare pe 26 martie în calitate de independent. Diaconu a menţionat că a strâns peste 125.000 de semnături de susţinere a candidaturii sale.

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Fanatik.ro
Cele două băuturi care îți îmbunătățesc starea de spirit. Este vorba de ceaiuri pe care le găsești oriunde
Capital.ro
Ungaria, sprijin total PENTRU ROMÂNIA. Decizia total neașteptată a fost luată DIRECT la Budapesta
Playtech.ro
Vestea momentului despre Ion Iliescu! S-a anunţat direct, fără prea multe cuvinte. Era de aşteptat
DailyBusiness
MApN scoate 5.000 de posturi la concurs! Cât vor câștiga românii care vor intra în armată?
Adevarul
Platforma de comerț Temu, acuzată de manipularea clienților. Psiholog: Se bazează pe cei care fac acele cumpărături din impuls
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Un celebru cuplu din România se iubea pe furiș. El își înșela partenera
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Unde s-a refugiat și ce s-a ales de Maria, femeia de care a divorțat Mihai Neșu, după ce a fost părăsită de fostul fotbalist!
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Anca Dumitra se retrage din Las Fierbinți! 'Nu o interesează acest aspect'
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Patrocle este în continuare de negăsit! Cățelul dispărut în luna martie este căutat în tot Bucureștiul: Recompensa a fost mărită la 6.000 de lei
Capital.ro
GHEORGHE DINCĂ a primit vestea chiar acum. Decizia luată în dosarul CARACAL
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Căsătorie în secret pentru celebra mezzosoprană Andreea Ilie: S-a unit în taină cu iubitul ei, Virginio Dell Uomo!
MediaFlux
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'