ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: Victorie la BEC pentru PSD. Poate folosi sloganurile fără probleme

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: Alianta electorala PSD-PC-UNPR va putea folosi in continuare, si in judetul Salaj, afisele electorale cu sloganurile “Mandri ca suntem Romani” si “Romania puternica in Europa”, dupa ce Biroul Electoral Central a rasturnat marti o decizie a Biroului Electoral Judetean Salaj care interzicea aceste mesaje. In schimb, BEC a confirmat interzicerea folosirii de catre PSD a afiselor care trimit la Uniunea Social Liberala, in mai multe judete, in campania pentru europarlamentare.

20 mai 2014, 21:31
ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: Victorie la BEC pentru PSD. Poate folosi sloganurile fără probleme

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: Potrivit unui comunicat al BEC, autoritatea de la Bucuresti a admis contestatia formulata de PSD Salaj fata de decizia BEJ din 16 mai, de interzicere a afiselor electorale respective.

Vineri Biroul Electoral Judetean Salaj decisese interzicerea afiselor electorale ale PSD pe intregul teritoriu al judetului, din cauza sloganurilor de “Mandri ca suntem romani” si “Romania puternica in Europa”.

Conform deciziei transmise stiripesurse.ro, BEJ Salaj considera ca “sloganurile folosite de Alianta Electorala PSD-UNPR-PC inoculeaza ideea ca doar cetatenii care vor exprima votul pentru candidatii PSD se pot simti mandri ca snt romani incitand la discriminare”, fapt ce contravine art. 30 al Constitutiei Romaniei. PDL, care a facut contestatia admisa de BEJ Salaj, mai reclama ca folosirea celor doua sloganuri in afisele PSD este similara cu utilizarea drapelului national si a stemei statului roman sau a UE in campania electorala, practica interzisa de legea electorala.

De asemenea, BEJ Salaj sustinea ca folosirea acestor sloganuri de catre PSD incalca ordinea de drept, intrand in conflict cu art. 35 al legii electorale 33/2007.