Alegeri europarlamentare: Criterii anti-aripa PDL pentru stabilirea listelor; candidaturile, depuse până la 1 septembrie

Biroul Politic Naţional al PNL discută la acestă oră criteriile pentru selecţia candidaţilor la alegerile europarlamentare din 2019. Candidaturile se depun până pe data de 1 septembrie 2018, iar activitatea din cadrul Parlamentului, experienţa politică, profesională şi internaţională se numără printre criteriile de selecţie.
Filip Stan
30 iul. 2018, 12:47
Alegeri europarlamentare: Criterii anti-aripa PDL pentru stabilirea listelor; candidaturile, depuse până la 1 septembrie

UPDATE. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că liberalii care doresc să candideze la europarlamentare îşi pot depune candidatura până pe 1 septembrie.

„PNL a hotărât astăzi criteriile, procedura şi calendarul de desemnare a candidaţilor PNL pentru Parlamentul European. Candidaturile vor fi depuse până în data de 1 septembrie. Fiecare candidat va depune un CV politic, un CV profesional şi un proiect de activitate în PE. Fiecare candidat trebuie să reprezinte filialele dintr-o regiune de dezvoltare, din cele opt regiuni de dezvoltare. Am statuat principiul ca pe lista pentru europarlamentare, fiecare regiune din cele opt să aibă câte patru candidaţi pe listă, plus câte un supleant, astfel încât să asigurăm o reprezentare echilibrată a fiecărei euroregiuni şi a fiecărui judeţ din cadrul euroregiunii. Candidaţii trebuie să intre în campanie începând cu data de 1 septembrie, să solicite votul de susţinere din partea filialelor din euroregiunea în care candidează – este necesar votul a jumătate plus unu dintre filialele din fiecare regiune de dezvoltare – urmând să se stabilească configuraţia finală a listei respectând principiul reprezentării echilibrate a fiecărei regiuni pe lista naţională în baza criteriilor criteriilor pe care le-am stabilit, respectiv experienţa politică, administrativă şi profesională, calitatea proiectului şi experienţă în relaţiile internaţionale”, a spus Orban la Parlament.

El a arătat că la Consiliul Naţional de sâmbătă se va discuta despre criteriile, procedura şi calendarul de desemnare a candidaţilor PNL pentru PE.

„Astăzi am stabilit ordinea de zi a Consiliului Naţional care va avea loc pe 4 august. Pe ordinea de zi o să fie un raport al Biroului Executiv, vor fi două proiecte de hotărâre, cel referitor la criteriile, procedura şi calendarul de alcătuire a listei candidaţilor PNL pentru alegerile europarlamentare, un calendar de desemnare a candidaţilor PNL la funcţiile de primar în municipiile reşedinţă de judeţ. De asemenea, va fi supus dezbaterii şi adoptării un document numit ‘Principiile bunei guvernări liberale'”, a mai spus Orban.

Pentru fiecare filială judeţeană a PNL va fi stabilit un obiectiv „realist” pentru alegerile europarlamentare în baza unei cercetări sociologice.

„Nu o să le cerem să-şi crească scorul pe care îl au în sondaje cu 10 procente”, a afirmat Ludovic Orban.

Dosarul candidaţilor trebuie să cuprindă, pe lângă CV, şi un proiect privind activitatea din cadrul Parlamentului. De asemenea, candidaţii PNL trebuie să reprezinte o euroregiune de dezvoltare şi să beneficieze de sprijinul a jumătate plus una dintre filialele din regiunea de dezvoltare, iar fiecare euroregiune va avea câte patru candidaţi plus unul supleant.

Pe lista criteriilor de evaluare se află experienţa politică, experienţa administrativă şi profesională, experienţa în relaţiile internaţionale şi calitatea proiectului depus pentru candidatură.

Candidaturile se depun la Secretariatul General, până pe data de 1 septembrie 2018.

Criteriile de selecţie au fost făcute chiar de preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
S-a rupt lanțul de iubire între Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță! „Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!”
Fanatik.ro
Veste bună pentru elevi și profesorii. Vor avea o zi liberă chiar în iunie, înainte de vacanța de vară
Capital.ro
Decizie pentru cei care au aceste telefoane mobile! Devine total INETRZIS de la 1 iunie 2024
Playtech.ro
Cine e Roxana, soția lui Radu Mazăre. A lăsat-o ÎNSĂRCINATĂ când era ÎN ÎNCHISOARE
DailyBusiness
Lovitură dură pentru industria jocurilor de noroc! Apar noi modificări în lege!
Adevarul
Turist speriat de prețurile din centrul unui mare oraș din România: „E prea mult“
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Taxele care scad vertiginos. Românii vor rămâne cu mai mulți bani în cont
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Cancan.ro
Radu Mazăre, tătic pentru a doua oară! A dezvăluit sexul bebelușului + Ce nume a ales
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
La ce sumă ajunge, de la 1 septembrie, pensia unui român care și-a desfășurat întreaga activitate în condiții normale! Daniel Baciu anunță măriri de peste 40%
Capital.ro
Românii ajung direct la închisoare. Se schimbă legea. Pedeapsa va fi garantat cu executare
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
substantial.ro
Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor, sărbătorite pe 13 iunie în 2024: Tradiții și simboluri creștine pe care fiecare credincios ar trebui să le respecte
MediaFlux
PENSII majorate cu 90%! Cine intră în noua schemă de calcul
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'