ALEGERI FIFA. Anglia propune BOICOTAREA CM 2018 dacă Sepp Blatter va fi reales la şefia FIFA

ALEGERI FIFA. Greg Dyke, președintele federației engleze de fotbal, a declarat că țara sa va susține un posibil boicot al Cupei Mondiale din 2018, programată în Rusia, în cazul în care Sepp Blatter va fi reales, vineri, în funcția de președinte al FIFA.

29 mai 2015, 09:02
ALEGERI FIFA. Anglia propune BOICOTAREA CM 2018 dacă Sepp Blatter va fi reales la şefia FIFA

ALEGERI FIFA. „Dacă toată UEFA va fi de acord și toate țările vor dori acest lucru, cred că așa este corect”, a declarat Greg Dyke la BBC. Omologul său olandez, Michael van Praag, a precizat însă că federația sa nu a discutat niciodată despre un posibil boicot.

ALEGERI FIFA. În cursul zilei de joi, britanicul David Gill, vicepreședintele FIFA, a amenințat că va boicota Comitetul Executiv extraordinar al FIFA, care urmează să se desfășoare sâmbătă, urmând să-și prezinte totodată demisia, dacă Sepp Blatter va fi reconfirmat în funcție.

ALEGERI FIFA. Pe de altă parte, FIFA a anunțat, vineri, că a amânat pentru sâmbătă dimineață conferința de presă prevăzută după Congres, la care urmează să fie prezent președintele ales.

ALEGERI FIFA. Congresul electiv al FIFA s-a deschis, vineri, la Zurich, iar alegerea președintelui se va face prin vot secret, candidații fiind Sepp Blatter, care vizează un al cincilea mandat în fruntea forului fotbalistic mondial, și prințul iordanian Ali bin Al Hussein. Procesul electoral se va desfășura între orele 17:30 și 20:30.