Alegeri în Austria. Partidul de extremă-dreapta conduce detaşat în primul tur al prezidenţialelor

Publicat: Duminică, 24 Aprilie 2016 18:44 // Actualizat: Duminică, 24 Aprilie 2016 18:44 // Sursa: romaniatv.net

Extrema-dreaptă din Austria  reprezentată de Partidul Libertăţii se află în fruntea primului tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale desfăşurate duminică.

Partidul de extremă-dreapta din Austria domină primul tur, de duminică, al alegerilor prezidenţiale, potrivit sondajelor de la ieşirea de la urnă a alegătorilor, potrivit bbc.com.

Cele două mari partide aflate la putere în Austria după 1945 par a fi, practic, eliminate din cursa electorală, arată rezultatele parţiale ale scritinului şi sondajele de la ieşirea de la urne.

Candidatul partidului FPO, Norbert Hofer, ar fi obţinut 36,7% din voturi, realizând astfel cel mai bun rezultat al acestei formaţiuni, de la sfârşitul războiului, în cadrul alegerilor naţionale din Austria.

Citeşte şi Serbia: Alegeri parlamentare anticipate. Formaţiunea premierului este favorita scrutinului

În cadrul actualului scrutin, ecologistul Alexander van der Bellen şi candidata independentă  Irmgad Griss, sunt unăr la umăr pentru locul al doilea în cadrul acestui scrutin, obţinând 19,7% şi, respectiv, 18,8% din sufragii, potrivit previziunilor.

Criza imigranţilor care a afectat Austria - ţară aflată pe aşa-numita "rută balcanică" a contribuit mult la progresul mişcărilor de extremă-dreaptă.

 

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 apr 19:04
...Apr 24, 2016Alegeri în Austria. Partidul de extremă-dreapta conduce detaşat în primul tur al prezidenţialelorDum, Apr 24, 2016...
24 apr 18:58
...de Partidul Libertăţii se află în fruntea primului tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale desfăşurate duminică. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
24 apr 18:57
... Extrema-dreaptă din Austria  reprezentată de Partidul Libertăţii se află în...
1
EUR
4.8026
RON
21 Feb
noapte 1 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H