Alegeri în Pakistan soldate cu victime. Cel puţin 28 de persoane au murit şi altele au fost rănite în timpul confruntărilor

Cel puţin 28 şi-a pierdut viaţa şi 40 au fost rănite în ciocniri violente, inclusiv copii, cu ocazia alegerilor generale din Pakistan, miercuri dimineaţa, după numai câteva ore de la deschiderea secţiilor de votare.

25 iul. 2018, 06:12
Alegeri în Pakistan soldate cu victime. Cel puţin 28 de persoane au murit şi altele au fost rănite în timpul confruntărilor

UPDATE: Jihadiştii au revendicat atacul în care şi-au pierdut viaţa şi mai mulţi copii

UPDATE: Mohammed Jaffar, medic la un spital din Quetta, a declarat că 28 de persoane, între care copii, au fost ucise şi alte 40 au fost rănite. O echipă de poliţie care asigura securitatea la secţia de votare ar fi fost ţinta atacului. În explozie şi-au pierdut viaţa civili şi poliţişti, a declarat anterior un oficial al poliţiei locale, Haider Ali.

UPDATE: Cel puţin 24 de persoane au fost ucise miercuri în explozia unei bombe în apropierea unei secţii de votare din oraşul Quetta, în sud-vestul Pakistanului, atacul fiind revendicat de gruparea Statul Islamic (SI) pe agenţia sa de informaţii AMAQ, au anunţat poliţia locală şi oficiali din domeniul sănătăţii, relatează dpa şi Reuters.

Atacul s-a produs în oraşul Quetta, capitala provinciei Balucistan, unde într-un atentat sinucigaş au fost ucise recent peste 150 de persoane la un miting electoral.

Raza Hmdani, un ofiţer de poliţie din districtul în care s-au petrecut violenţele a dat vina pe susţinătorii partidului PTI (Pakistan Tehreek-e-Insaf). Aceştia s-au lansat într-un schimb de focuri cu susţinătorii partidului rival, secular, Awami National Party (ANP) din Swabi. 

PTI se aşteaptă să câştige controlul în această provincie.