Alegeri în Republica Moldova: Peste 2.500 de transnistreni au votat în alegerile de duminică

Peste 2.500 de transnistreni au participat la alegerile prezidențiale din Republica Moldova, votând pe listele suplimentare la cele două secții de votare special amenajate în localitatea Varnița.

31 oct. 2016, 11:05
Alegeri în Republica Moldova: Peste 2.500 de transnistreni au votat în alegerile de duminică

Potrivit rezultatelor publicate de Comisia Electorală Centrală, la Secția de votare 41 din Varnița au participat la vot 2.146 de alegători din regiunea separatistă Transnistria. Dintre aceștia, 64,63% au votat în favoarea prorusului Igor Dodon, candidat din partea Partidului Socialiștilor, în timp ce 27,31% l-au susținut pe candidatul proeuropean Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate.

În același timp, în Secția de votare 42 au votat 1.424 cetățeni transnistreni, iar dintre ei 60,74% l-au susținut pe Dodon și 29,56% pe Maia Sandu.

Citeşte şi Alegeri în Republica Moldova: Maia Sandu a câştigat în Chişinău şi în suburbiile municipiului

Cetățenii transnistreni au avut posibilitatea de a vota la alegerile prezidențiale desfășurate duminică în Republica Moldova în două secții de votare aflate în Varnița, localitate din raionul Anenii Noi, învecinat cu Transnistria. Autoritățile de la Tiraspol au refuzat amenajarea de secții de votare pentru cetățenii moldoveni aflați în regiunea transnistreană.