Alegeri într-o comunitate amărâtă din Călăraşi. "Vin maşini de la Primărie, ne dau 20 de lei, o pâine şi ne spun cu cine să votăm"

Publicat: Duminică, 10 Noiembrie 2019 12:55 // Actualizat: Duminică, 10 Noiembrie 2019 13:54 // Sursa: romaniatv.net

Azi sunt alegeri prezidențiale în Cartierul Oborul Nou, Călărași. Un amestec uman de musulmani, neoprotestanți și, mai ales, de nevoiași. Sunt oameni nefericiți, care trăiesc într-o Românie în care politicienii cărora le-au dat votul în ultimii 30 de ani i-au trădat de fiecare dată. Ei sunt cei care nu sunt respectați, pentru că n-au mers la școală, drept urmare nu performează ca majoritatea societății.

Foto: libertatea.ro

"La noi nu vine nimeni să ne întrebe de viața noastră. Cu câteva zile înainte de alegeri, apar în cartier mașini d-ale primăriei. Merg din poartă în poartă și ne zic cu cine să votăm. Ne dau câte 20 de lei sau vin cu câte o pâine, câte o sticlă de ulei", spune o mamă a 9 copii.

Comunitatea din Oborul Nou este formată din aproximativ 250 de familii, mai toate cu copii. Ei sunt romii turci care trăiesc într-un ghetou din case dărăpănate de la începutul anilor 2000.

Citeşte şi ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Ion Iliescu nu iese din casă, fostul preşedinte a cerut urna mobilă

Unii dintre ei sunt musulmani, alții neoprotestanți. Majoritatea, însă, nu mai cred în niciun Dumnezeu. Le este greu să-și păstreze credința când sunt afundați în sărăcie și ignorați de autorități.

În locul credinței lor îi învăluie razele soarelui și mirosul gunoiului pe care Primăria nu vine să-l colecteze.

Fără apă, fără curent, fără nimic

La baza caselor sunt găuri făcute de șobolani, iar când urci privirea în locul unde ar trebui să existe ferestre la unele case e doar un spațiu prin care se strecoară aerul și noaptea. Căci n-au curent. De două săptămâni nu mai au nici apă.

Pentru unii nu există nici măcar siguranța că nu vor fi dați afară din locuințele lor, având în vedere că le-au construit fără autorizație pe terenul primăriei. De aceea ei n-au buletine, ci doar cărți de identitate provizorii. Or, problema cu acestea, spun locuitorii, este că oriunde te duci lumea nu te ia în serios „cu o bucățică de carton" – fie că e vorba de spital, școală sau primărie.

Mai multe amănunte pe libertatea.ro.

 

 loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alegeri prezidenţiale Călăraşi oameni amarati oborul nou primar Calarasi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8336
RON
06 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H