Alegeri locale, care sunt candidaţii comuni ai PNL-USR-PLUS, la Primăria Capitalei. Surprizele de pe listă

Biroul Politic Naţional al PNL s-a reunit sâmbătă dimineaţă, pentru a definitiva candidaturile la alegerile locale. Marea surpriză se referă la candidatura de la sectorul 3, unde în locul Anei Ciceală, vehiculată iniţial, ar urma să se afle pe listă Adrian Moraru, consilierul ministrului Muncii.

01 aug. 2020, 05:26

UPDATE. Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, preşedintele USR, Dan Barna, preşedintele executiv PLUS, Dragoş Tudorache, şi candidatul Dreptei la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, vor susţine declaraţii de presă sâmbătă, la ora 17,00, la Universitate (zona statui), au anunţat PNL şi Alianţa USR PLUS.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Şedinţa conducerii PNL a început de la ora 9.00, la sediul central al partidului. PNL şi Alianţa USR-PLUS au ajuns vineri noaptea la un acord final în privinţa candidaţilor comuni în Bucureşti. În urma negocierilor, la Sectorul 3, PNL l-a aruncat în lupta cu Robert Negoiţă pe Adrian Moraru, consilierul ministrului Muncii, Violeta Alexandru.

Astfel, lupta de la sectorul 3 se anunţă foarte interesantă, pe lângă Moraru şi Negoiţă, susţinut de PRO România, printre candidaţi se mai află viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu (PSD) şi Mihail Neamţu (PMP).

Citeşte şi Băsescu se pregăteşte pentru al treilea mandat la Primăria Bucureşti. Tomac: „PMP ia în calcul să meargă pe cont propriu la primării”

Deputatul USR Claudiu Năsui a confirmat că în urma negocierilor dintre reprezentanţii USR-PLUS şi cei ai PNL, formaţiunile vor avea candidaturi comune în Bucureşti. ”Nu a fost uşor. Am reuşit să avem candidaţi comuni ireproşabili”, spune el.  ”A ieşit fum alb. Avem candidaturi comune la Bucureşti. Bucureştiul va avea un viitor fără PSD. Nu a fost uşor. Am reuşit să avem candidaţi comuni ireproşabili astfel încât să putem avea un rezultat cu care să mergem în faţa electoratului”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

PMP nu a mai fost cooptat în alianţa dreptei pe Bucureşti, astfel că Traian Băsescu se pregăteşte să candideze la Primăria Capitalei şi va rupe din voturile lui Nicuşor Dan.

Candidaţii comuni PNL-USR-PLUS: 

Primăria Capitalei – Nicuşor Dan (independent)

Sectorul 1 – Clotilde Armand (USR)

Sectorul 2 – Radu Mihaiu (USR)

Sectorul 3 – Adrian Moraru (PNL)

Sectorul 4 – Simona Spătaru (PLUS)

Sectorul 5 – Cristian Băcanu (PNL)

Sectorul 6 – Ciprian Ciucu (PNL).