Alegeri locale. La Bistriţa au fost sesizate erori de operare a sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot

Președintele Biroului Electoral Județean (BEJ) Bistrița-Năsăud, judecătorul Alexandru Petrișor, a declarat că singurele incidente sesizate duminică dimineața, până la ora 10,30, în legătură cu alegerile locale au fost legate de anumite erori de operare a sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot.

05 iun. 2016, 08:25
Alegeri locale. La Bistriţa au fost sesizate erori de operare a sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot

„Votarea se desfășoară relativ normal, în coordonate normale. Au fost sesizate câteva incidente legate de noutatea acestor alegeri — sistemul informatic introdus, dar s-au rezolvat și acestea. Se pare că au fost erori de operare, respectiv eroare umană, și nu problemă de sistem”, a spus Petrișor.

Potrivit președintelui BEJ, incidentele au fost sesizate la secții de votare din mediul rural.

În județul Bistrița-Năsăud, prezența la urne la ora 10,00 era aproape de media națională — 7,91%, cele mai ridicate procente fiind înregistrate în comunele Șanț (19,87%), Parva (14,96%), Ciceu Giurgești (14,66%), Romuli (13,33%) și Sânmihaiu de Câmpie (12,83%), în timp ce pe ultimul loc se află municipiul Bistrița, cu doar 4,14%.

Citeşte şi ALEGERI LOCALE 2016. Nicolae Robu: Am votat pentru continuitatea procesului de schimbare radicală