ALEGERI LOCALE. Nicuşor Dan a comandat un sondaj în care apare favorit la Primăria Capitalei, susţinut de USR-PLUS

Publicat: Duminică, 12 Ianuarie 2020 15:56 // Actualizat: Duminică, 12 Ianuarie 2020 15:56 // Sursa: romaniatv.net

Nicușor Dan a prezentat, duminică, un sondaj telefonic pe care l-a comandat și plătit el, care indică faptul că în opțiunea alegătorilor este mai sus ca procente, în postura de candidat independent susținut de Alianța USR-PLUS, comparativ cu Vlad Voiculescu, propus de PLUS.

Candidatul susţinut de USR Bucureşti la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, spune că actuala administraţie locală se menţine la un scor de 33-35 la sută din preferinţele electoratului şi că este nevoie de o coalizare a partidelor de opoziţie pentru o nouă administraţie începând din vara acestui an.

Nicuşor Dan a prezentat, duminică, într-o conferinţă de presă, rezultatele unui sondaj de opinie realizat la comanda sa în Capitală, spunând că peste 60 la sută din votanţii non-PSD îşi doresc ca opoziţia să aibă un candidat unic.

 

"Şansa pentru ca Bucureştiul să scape de administraţia Firea - PSD este ca opoziţia să aibă un candidat unic şi bucureştenii confirmă ceea ce am spus, 60,1 la sută din cei care votează non-PSD doresc ca opoziţia să aibă un candidat unic. În aceste condiţii, Gabriela Firea se menţine la un scor extrem de mare pentru performanţa ei administrativă, 35 la sută, dar candidatul opoziţiei are şanse mari să o învingă. Şi la întrebarea cine să fie acest candidat al opoziţiei, bucureştenii care votează partide de opoziţie mă plasează în mod categoric ca cel mai bine plasat. Sunt candidatul opoziţiei care este votat de procente consistente din votanţii tuturor partiddelor din opoziţie", a declarat Nicuşor Dan.

El crede că este nevoie de o coalizare a partidelor de opoziţie la alegerile pentru Primăria Capitalei.

"Mesajul meu este că avem o administraţie catastrofală, care însă se menţine în preferinţele electoratului la acest procent de 33-35 la sută, este nevoie de o coalizare a partidelor de opoziţie pentru o nouă administraţie începând din vara lui 2020. Această coalizare trebuie să se bazeze pe negocieri, trebuie să se bazeze pe date ştiinţifice pe care sondajele le traduc şi trebuie ca acest proces de desemnare să ducă producă cât mai puţine conflicte între electoratele partidelor care sunt în momentul de faţă în opoziţie pentru ca şi susţinătorii şi votanţii să se mobilizeze pentru victoria opoziţiei", a explicat Nicuşor Dan.

Întrebat ce crede despre afirmaţia lui Orban potrivit căreia PNL va avea candidat propriu la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan a răspuns: "Îmi place să ascult de cetăţeni şi peste 60 la sută din bucureştenii care votează opoziţia doresc ca opoziţia să aibă un candidat unic şi când votanţii tăi doresc un lucru, e bine să asculţi de ei. Sunt optimist că în ipoteza în care rămâne la un singur tur o să avem un candidat unic".

El a mai spus că cele mai mari probleme ale Capitalei sunt dezechilibrul financiar, sistemul de încălzire centralizată şi traficul.

"Cea mai mare problemă în momentul de faţă este dezechilibrul financiar. O să aşteptăm execuţia bugetară, dar din estimările mele suntem practic în incapacitate de plată, Primăria Capitalei a încheiat anul cu un deficit între 1 şi 2 miliarde de lei. (...) A doua problemă este sistemul de încălzire centralizată, a treia problemă, şi mai clară, traficul pe care îl vedem cu toţii şi consecinţă a lui, poluarea", a mai spus Dan.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alegeri locale Gabriela Firea Nicuşor Dan PMB Primăria Capitalei Vlad Voiculescu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7790
RON
24 Jan
noapte -3 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H