ALEGERI MOLDOVA 2014. Iurie Leancă: O Moldovă fără Europa NU POATE FI

ALEGERI MOLDOVA 2014. Premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, a declarat, duminică, după ce şi-a exercitat dreptul de vot în cadrul alegerilor parlamentare, că 'o Moldovă fără Europa nu poate fi', estimând că ''situaţia complicată din regiune este fără precedent' şi că, din acest motiv, alegătorii trebuie să dea dovadă de raţiune, potrivit Agerpres.

30 nov. 2014, 13:21
ALEGERI MOLDOVA 2014. Iurie Leancă: O Moldovă fără Europa NU POATE FI

ALEGERI MOLDOVA 2014. ‘Am votat pentru o Moldovă europeană, o Moldovă cu justiţie, o Moldovă în care cetăţenii îşi văd viitorul pentru ei şi pentru copiii lor, o Moldovă mult mai prosperă. Bineînţeles că tot ceea ce am făcut eu demonstrează şi indică faptul că Moldova fără Europa nu poate fi’, a afirmat Leancă.

Premierul moldovean a subliniat că alegerile parlamentare sunt ‘critice’ şi ‘cruciale’, iar în cazul în care cetăţenii nu vor da un vot proeuropean Republica Moldova ”va face un pas înapoi”, potrivit Agerpres.

”Am urcat într-un tren, trenul a plecat din gară, dar încă nu e pe calea ireversibilă. Dacă astăzi cetăţenii vor susţine această cale, aceste valori, acest parcurs, atunci şansa noastră de a deveni o ţară candidată şi, în perspectivă, o ţară membră poate fi materializată’, a adăugat Iurie Leancă.

El a subliniat că importanţa alegerilor parlamentare este cu atât mai mare cu cât aşteptările alegătorilor de la politicieni sunt foarte mari.

Citeşte şi ALEGERI MOLDOVA 2014: 3,2 milioane de moldoveni aleg calea UE sau a Moscovei

‘A fost un vot şi cu emoţii, dar şi un vot cu o miză foarte mare. Vreau să sper că mâine dimineaţă, când ne vom trezi, vom vedea că nu am ratat această şansă. Pe de altă parte, vom simţi o mult mai mare responsabilitate pe umerii noştri. Aşteptările de la oameni sunt foarte mari şi, de data aceasta, nu le mai putem trăda”, a precizat premierul Republicii Moldova.