ALEGERI MOLDOVA 2016: Iurie Leancă nu se retrage din cursa electorală în favoarea Maiei Sandu

ALEGERI MOLDOVA 2016: Candidatul Partidului Popular European din Moldova (PPEM) la alegerile prezidențiale din Republica Moldova, Iurie Leancă, a anunțat joi că nu se retrage din cursa electorală, relatează Unimedia.

27 oct. 2016, 09:55
ALEGERI MOLDOVA 2016: Iurie Leancă nu se retrage din cursa electorală în favoarea Maiei Sandu

ALEGERI MOLDOVA 2016: Iurie Leancă îi îndeamnă pe alegători să-și dea votul pentru el, deoarece Igor Dodon, liderul Partidului Socialist, prorus, reprezintă un pericol pentru Republica Moldova.

„Nimeni și nimic nu poate șterge cu buretele ceea ce am făcut eu pentru Republica Moldova. Igor Dodon promite marea și sarea cu scopul de a ajunge la putere. Există un pericol uriaș pentru Republica Moldova. Votanții nu sunt roboți pe care îi trimiți la vot și le spui cu cine să voteze. Dl. Dodon beneficiază de un electorat destul de loial. Am decis să rămân în cursă’, a declarat Leancă într-o conferință de presă.

Leancă anunțase miercuri, în cadrul unui scurt briefing de presă, că în urma consultărilor avute cu membrii partidului său în teritoriu și mai ales după anunțul democratului Marian Lupu de a se retrage din cursa pentru președinția republicii, s-a decis că PPEM are nevoie „de mai mult timp” pentru a lua o hotărâre în ceea ce privește o eventuală retragere a sa din cursa prezidențială.

„Recunosc că urma să-mi anunț retragerea din cursa electorală în favoarea Maiei Sandu, dar când am vazut reacția Maiei Sandu la anunțul Partidului Democrat, am înțeles că ea nu a făcut altceva decât să-i pună în brațe lui Dodon pe toți votanții PDM” (Partidul Democrat din Moldova), a explicat Iurie Leancă, care are puține șanse să ajungă în turul doi, conform sondajelor.