ALEGERI MOLDOVA: Maia Sandu cere secţii de votare suplimentare pentru diaspora

Candidata proeuropeană a Partidului Acțiune și Solidaritate la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, a propus Guvernului și Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău să deschidă secții de votare suplimentare pentru diasporă, informează marți deschide.md.

01 nov. 2016, 16:22
ALEGERI MOLDOVA: Maia Sandu cere secţii de votare suplimentare pentru diaspora

Solicitarea vine după ce, potrivit candidatei, la mai multe secții de votare au fost înregistrate cozi, iar cetățenii erau nevoiți să stea ore în șir pentru a-și exercita dreptul constituțional.

”Nu este normal când oamenii stau ore bune la coadă. Asemenea situații au avut loc la Paris, Londra, Berlin, București și la mai multe secții de votare din Italia”, a declarat Sandu.

Totodată, ea a solicitat din partea Parlamentului și a Comisiei Electorale Centrale să permită alegătorilor din diaspora să voteze cu buletinul de identitate al statului în care ei se află.

”Mulți cetățeni au plecat la muncă cu buletinul de identitate al statului în care se află. Cetățenii n-au luat cu ei buletinul de identitate al Republicii Moldova”, a afirmat ea.

Sursa reamintește că Guvernul Republicii Moldova a dispus deschiderea a 100 secții de votare în afara țării.


loading...