Alegeri Muzeul Ţăranului Român. Vintilă Mihăilescu: „Nu mai candidez. Susţin noua generaţie”

Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MNŢR) va organiza pentru a treia oară concursul de manager. Este recomandarea Corpului de control al premierului pentru a elimina orice suspiciune de neregularitate. 

22 sept. 2016, 09:03
Alegeri Muzeul Ţăranului Român. Vintilă Mihăilescu: „Nu mai candidez. Susţin noua generaţie”

Corpul Controlului de Control al Primului Ministru a descins în august 2016 la Ministerul Culturii pentru a verifica suspiciunile mass media şi afirmaţiile cercetătorilor. Miercuri, 22 septembrie, a apărut o declaraţie oficială: „Corpul de control al prim-ministrului a efectuat, începând cu luna august 2016, o acţiune de documentare în legătură cu modul în care Ministerul Culturii — România a organizat concursurile pentru ocuparea funcţiei de manager la Muzeul Naţional al Ţăranului Român. În urma acestui demers, recomandarea Corpului de control al premierului a fost de a relua concursul, pentru a elimina orice suspiciune de neregularitate în cazul ambelor concursuri. Ministerul Culturii a decis reluarea procedurii privind concursul de proiecte de management pentru MŢR. Decizia a fost luată în conformitate cu propunerile Corpului de control transmise printr-o adresă Ministerului Culturii.”

Rezultatul: un nou concurs pentru managementul MNŢR. De această dată, profesorul Vintilă Mihăilescu nu va lua parte la acesta. Mihăilescu declară că rolul său, de a se opune sistemului, a fost împlinit şi că este timpul noii generaţii de cercetători din interiorul instituţiei să triumfe. Declară însă că-şi păstrează dreptul de veto (eventuală judecată pentru nereguli repetate în desfăşurarea concursului), în cazul în care sistemul continuă să deraieze.

„Nu mai este cazul. Consider că actuala decizie este, aproape explicit, un semnal de „reţinere” faţă de continuarea mandatului domnului Niţulescu, intrat tot mai mult în domeniul penalului, şi o undă verde pentru o candidatură legitimă a unei persoane din „noua generaţie” (în care eu chiar cred, oricît de idealist ar putea să pară!) – şi, sper eu, a unei persoane din interiorul MŢR –ului”, a declarat profesorul Vintilă Mihăilescu, într-un interviu acordat Mediafax. 

CITEŞTE ŞI Virgil Niţulescu: Concursul de proiecte de management pentru Muzeul Ţăranului a fost anulat. Decizia ministrului Culturii, ilegală