Alegeri parlamentare 2020. Marcel Vela: Am votat pentru o lume mai bună

Alegeri parlamentare 2020. Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, spune că a votat, duminică, la alegerile parlamentare pentru a lume mai bună. Românii îi aleg duminică noul Parlament, ce e format din cei 136 de senatori și 329 de deputați.

06 dec. 2020, 07:27
Alegeri parlamentare 2020. Marcel Vela: Am votat pentru o lume mai bună
marcel Vela a votat la alegerile parlamentare

Alegeri parlamentare 2020

. Marcel Vela a votat la o secţie din Caransebeş.

”Am votat pentru o lume mai bună”, a declarat Marcel Vela, după ce a ieşit de la vot.

Citeşte şi Alegeri parlamentare 2020. Gabriela Firea a votat: „Suntem foarte vigilenţi”

Alegeri parlamentare 2020. Peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi să meargă la vot

Românii îi aleg duminică noul Parlament, ce e format din cei 136 de senatori și 329 de deputați. În secția de vot, cetăţenii care votează vor primi câte un buletin de vot pentru Senat și Camera Deputaților. Peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi duminică, începând cu ora 7:00, în cele 18.802 de secţii de votare organizate în ţară pentru alegerile parlamentare, procesul de votare urmând să se încheie la ora 21:00.

În străinătate votul a început deja de vineri, de la ora 20:00 ora României, desfăşurându-se pe durata a două zile. Românii sunt chemaţi la urne pentru a alege 136 de senatori şi 329 de deputaţi, poziţii la care aspiră 7.136 de candidaţi – 4.659 la Camera Deputaţilor şi 2.477 la Senat.

Ludovic Orban, anunţ despre voturile prin corespondenţă: Sunt câteva sute de plicuri nevalide!

Ludovic Orban susţine că a făcut o ultimă verificare a modului de pregătire a zilei votului. Şeful Guvernului a vorbit şi despre adversarii politici, care nu s-ar fi oprit din campania electorală şi ar aduce în spaţiul public ştiri fake-news.

„Am făcut o verificare a modului de pregătire a zilei votului. În primul rând m-am interesat de situaţia cu privire la transmiterea materialelor necesare pentru exercitarea votului, de la prefect spre primării şi de la primării spre birourile electorale ale secţiilor de votare. Procesul este în curs, aproape de finalizare şi de asemenea am urmărit dispozitivul forţelor de ordine, care să asigure paza secţiilor de votare, care asigură ordinea publică.

Am verificat situaţia legată de materialele de protecţie sanitară şi alte aspecte care ţin de problemele la nivel de judeţ. Vor fi doi monitori ai ministerului în fiecare judeţ, în conformitate cu prevederile legale. M-am interesat cu privire la solicitarea urnei mobile. Acest proces se încheie la ora 20:00. Atunci vor fi centralizate datele.

Am văzut un fake news lansat de PSD, jenant, că nu se permite exercitarea dreptului de vot pentru un milion de români. Aşa minciună gogomată n-am auzit. Se vor asigura condiţiile pentru exercitarea voturilor. Campania electorală nu a încetat, sunt unii care lansează minciuni după minciuni. Exercitarea dreptului de vot prin corespondenţă a fost aprobat la cerearea PNL.”, a declarat Ludovic Orban.