Alegeri parlamentare 2020. Românii au libertate de circulaţie până la 1 noaptea în ziua votului

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat vineri noi măsuri pentru alegerile parlamentare 2020. Cetăţenii cu drept de vot vor avea libertate de mişcare până la 1 noaptea.

04 dec. 2020, 14:42
Alegeri parlamentare 2020. Românii au libertate de circulaţie până la 1 noaptea în ziua votului
Alegeri parlamentare 2020. Românii au libertate de circulaţie până la 1 noaptea în ziua votului

Alegeri parlamentare 2020. Modificările la hotărârea privind starea de alertă, în baza propunerilor formulate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, urmează să fie aprobate vineri în şedinţa de Guvern.

Alegeri parlamentare 2020. În ziua votului, românii pot circula două ore în plus

„Hotărârea CNSU a trecut şi în cadrul ei sunt două măsuri principale: una în privinţa pieţelor închise, care vor fi redeschise cu condiţia emiterii unui ordin comun al ministrului Sănătăţii, ANSVA şi ministrului Lucrărilor Publice în privinţa măsurilor de sănătate publică ce vor fi aplicate în interiorul pieţelor, iar a doua măsură este pentru ziua votului.

Pentru toţi cetăţenii cu drept de vot există libertate de mişcare între ora 5,00 dimineaţa în data de 6 decembrie şi ora 1.00 dimineaţa în data de 7 decembrie”, a anunţat secretarul de stat în MAI Raed Arafat, la începutul şedinţei de Guvern, conform Agerpres.

Restricţiile modificate de autorităţi pentru alegerile parlamentare 2020

Premierul Ludovic Orban a explicat că cetăţenii cu drept de vot vor avea libertate de circulaţie până la ora 1:00 noaptea în data de 7 decembrie, pentru faptul că este reglementat în lege că pot să voteze până la ora 23.59, ”dacă sunt la coadă la ora 21.00”. „Să le permitem întoarcerea acasă”, a completat Orban.

Excepţiile pentru membrii BEC în ziua alegerilor parlamentare

Premierul a mai explicat că membrii BEC, observatorii, candidaţii, care au dreptul să asiste şi pentru personalul tehnic şi cel auxiliar nu vor fi sub restricţiile de circulaţie impuse între 23.00 şi 5.00 dimineaţa.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 4 decembrie. Peste 8.000 de cazuri COVID, 176 de decese în 24 de ore. Cel mai mare număr de pacienţi COVID la ATI