ALEGERI PARLAMENTARE. Partidul lui Nicuşor Dan a strâns doar 10% din semnăturile pentru alegerile parlamentare: „Situaţia este critică”

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Partidul condus de Nicuşor Dan, Uniunea Salvaţi România (USR), a strâns doar 20.000 de semnături, adică doar 10% din necesar pentru a intra în Parlament. "Situaţia este critică", apreciază lideurl formaţiunii politice care anunţa anterior că ar dori să obţină 10 procente din locurile de parlamentari. 

26 sept. 2016, 13:37

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. „V-o spun foarte direct: situația semnăturilor este critică. Ne trebuie 200.000 de semnături și avem abia 20.000 azi. Și doar o lună încă de strâns semnături. Suntem pe pagina aceasta de Facebook 120.000 de oameni. Vă rog să facem cu toții un efort azi, mâine și poimâine o jumătate de oră: descărcați un formular (aici formular și ghid de completare: https://semneaza.usr.ro/), mergeți doar la 3-4 colegi sau persoane din familie, trimiteți formularul prin poștă, astfel încât vineri să putem să facem o statistică și să putem să avansăm cu câteva zeci de mii de semnături”, a scris pe pagina personală de Faceboo, Nicuşor Dan. 

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Uniunea Salvaţi România (USR) a anunţat că va amplasa, luni, în Piaţa Universităţii, un prim cort în vederea strângerii semnăturilor pentru participarea la alegerile parlamentare, după ce a aşteptat 30 de zile o autorizaţie din partea Primăriei Capitalei, dar solicitarea a rămas fără răspuns. Detalii, aici. 

CITEŞTE ŞI Nicuşor Dan a instalat corturile de campanie, fără autorizaţia Primăriei Capitalei VIDEO

În urmă cu o lună, pe 26 august, am făcut o cerere la Primăria Capitalei. În primăvară am făcut aceeaşi cerere, ni s-a răspuns în 15 zile şi am început să amplasăm corturile. Acum au trecut deja 30 de zile, nu ni s-a dat niciun răspuns, am tot fost trimişi de la o direcţie la alta a Primăriei Capitalei. Deja a trecut jumătate din termenul de strângere a semnăturilor şi există o interpretare a legii acordului tacit care spune că atunci când ceri ceva unei autorităţi, ea nu-ţi răspunde în termen de 30 de zile, consideri că ţi-a soluţionat în mod pozitiv, a declarat Nicuşor Dan, preşedintele Uniunii Salvaţi România. 

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. În replică, Primăria Capitalei susţine că autorizaţiile pentru corturile de campanie sunt eliberate de primăriile de sector. 

„Având în vedere că cererile adresate de partidele politice parlamentare şi neparlamentare la PMB au, în fapt, caracter electoral şi nu se încadrează  în prevederile legii 60/1991 republicată privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, necesitând doar ocuparea temporară a domeniului public, primăriile de sector sunt abilitate să elibereze avizele pentru amplasarea corturilor atât pentru strângere de semnături, cât şi pentru cele din campania electorală. Competenţa privind activităţile electorale, în conformitate cu legea electorală, revine primăriilor de sector.
Primăriile de sector vor stabili, aşadar, locurile cele mai potrivite pentru amplasarea acestor corturi astfel încât să nu fie afectată circulaţia pietonilor şi nici estetica urbanistică a zonei. Primăriile de sector vor lua toate măsurile necesare pentru a asigura accesul neîngrădit al tuturor formaţiunilor politice şi al candidaţilor independenţi pentru strângerea de semnături necesare înscrierii în cursa pentru alegerile parlamentare”, a precizat Primăria Municipiului Bucureşti. 

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Încă de la înfiinţarea partidului, Nicuşor Dan a precizat că obiectivul USR este să obţină 10% din locurile din Parlament. Uniunea Salvaţi România va anunţa până pe 20 octombrie ce miniştri din Guvernul Cioloş vor candida pe listele USR la alegerile parlamentare din 11 decembrie.