ALEGERI PNL BUCUREŞTI. Liderii au început campania pentru locale. Violeta Alexandru, nou lider la Capitală

Ministrul demis al Finanţelor Publice, Florin Cîţu a atras atenţia, la Conferinţa de alegeri a PNL Bucureşti, asupra faptului că majoritatea parlamentară ar încerca să modifice din nou Ordonanţa 114, modificată prin decizie a Guvernului Ludovic Orban. Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat sâmbătă, la Conferinţa de alegeri a PNL Bucureşti, că Bucureştiul are nevoie de „spiritul liberal, de o organizare liberală” şi de oameni care „ştiu, pot şi vor să facă ceva pentru România”. Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, şi mai mulţi membri ai Guvernului participă sâmbătă la alegerea Comitetului de Coordonare al PNL Bucureşti, filială al cărei lider este Violeta Alexandru, ministrul Muncii.

08 feb. 2020, 10:28
ALEGERI PNL BUCUREŞTI. Liderii au început campania pentru locale. Violeta Alexandru, nou lider la Capitală

UPDATE: Violeta Alexandru a fost desemnată președintele PNL București, cu 920 de voturi pentru numirea sa și cu 10 voturi împotrivă. „A venit momentul oamenilor buni să schimbe Bucureștiul”, a spus aceasta.

„Nu există pentru mine mândrie mai mare alta decât să fiu colega voastră. Mie, acasă de când sunt mică, mi s-a spus mereu: nu fi rea, nu fi rea. Fii bună, fii blândă, fii înțelegătoare, fii respectuoasă, atentă la oamenii din jurul tău, nu fi rea. A venit momentul oamenilor buni să ajungă în poziții cheie și să schimbe Bucureștiul spre binele tuturor. Cred în voi, suntem o forță”, le-a spus Violeta Alexandru colegilor din PNL.

Alegerile s-au desfășurat la Palatul Parlamentului.În urma centralizării voturilor, situația este următoarea: 920 de voturi pentru, 10 împotrivă și 11 – nule.

Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat sâmbătă, la Conferinţa de alegeri a PNL Bucureşti, că Bucureştiul are nevoie de „spiritul liberal, de o organizare liberală” şi de oameni care „ştiu, pot şi vor să facă ceva pentru România”. 

 
UPDATE – Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a afirmat sâmbătă, la reuniunea în care PNL Bucureşti îşi alege conducerea, că PNL trebuie să aibă propriul candidat pentru Primăria Bucureşti.
 
„Trebuie să câştigăm capitala României dacă vrem să ne consolidăm ca partidul numărul 1 pentru următorii opt ani de zile. Bucureştiul trebuie administrat de PNL pentru a avea o guvernare armonioasă şi eficientă în toată România. România normală nu poate fi realizată sută la sută fără o capitală intrată în normalitate, asta pentru că regiunea de aici generează peste 40% din PIB-ul României, Bucureştiul pierde teren în faţa Clujului, Oradei, ca ritm de dezvoltare, modernizare, ca imagine şi credibilitate,  aşa că noi la Bucureşti trebuie să avem un candidat propriu” spune Sghiartău
El susţine că acest candidat trebuie să adune în jurul lui nu doar opozanţii actualului primar, ci şi pe cei nehotărâţi.
„Unii spun că Firea este puternică şi greu de îvins. Nu e aşa. Toţi bucureştenii sunt exasperaţi de administraţia ei şi a primarilor de sectoare. Ideea că pesediştii au dat tot felul de ajutoare s-a dovedit cu totul insuficientă ca PSD să câştige alegerile care au avut loc. Acelaşi lucru este şi în Bucureşti. Doamna Firea a reuşit o performanţă extraordinară: în cea mai dezvoltată zonă din RO a reuşit să falimenteze administraţia Capitalei”, a precizat el.
Sighiartău  spune că PNL trebuie să propună un „candidat credibil, cu realizări”, care să fie puternic susţinut de conducerea partidului şi care să prezinte „un proiect vizionar şi pragmatic pentru Bucureşti”. iar Bucureştiul nu are nevoie de „povestitori cu un bun PR în spate”.
UPDATE – Şeful Cancelariei primului ministru demis Ludovic Orban, Ionel Dancă
 
„După 30 de ani de democraţie autentică, oamenii vor seriozitate. Sigur că s-ar bucura de realizarea unor lucruri măreţe care să le schimbe peste noaptea viaţa, modul în care îşi realizează cariera, dar sunt conştienţi că minuni nu se pot întâmpla peste noapte. De aceea mă bucur foarte mult că în cele trei luni de guvernare am reuşit să facem lucruri simple, dar foarte importante” a afirmat Ionel Dancă sâmbătăă, în faţa membrilor PNL Bucureşti. 
 
Dancă spune că doreşte eliminarea completării formularelor în situaţii de naştere, căsătorie şi deces.
„Asta aştept de la o administraţie liberală, să scuture aparatul administrativ de cocoaşa hârtiilor pusă în cârca cetăţenilor”.
UPDATE – „Într-un oraş cu un trafic infernal, cu poluare ridicată, cu tot felul de artificii administrative şi spun acest lucru şi ca primar care are o experienţă de 12 ani în administraţie – Bucureştiul astăzi este un oraş bolnav. (…)  PSD şi acoliţii lor blochează Guvernul României. Ce nu ştie PSD-ul astăzi în România este seminţeele plantate de PNL înseamnă speranţă, curaj, devotament, efort pentru o Românie normală”, a afirmat Vela
Acesta a acuzat că deşi guvernul a emis în mod legal o ordonanţă legală, social-democraţii blochează achiziţionarea de termoscanere necesare activităţii Aeroportului Otopeni.
Anterior, liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, a declarat: ”Din punctul meu de vedere, cine nu este de acord cu alegerile anticipate – mă refer la grupurile politice din Parlament – înseamnă că sunt trădători de ţară.” 
Acesta le-a spus liberalilor că este nevoie să arate unitate , că e nevoie de să se „strângă” în jurul prim-ministrului şi al guvernului liberal.

UPDATE – Ministrul demis al Finanţelor Publice, Florin Cîţu a atras atenţia, la Conferinţa de alegeri a PNL Bucureşti, asupra faptului că majoritatea parlamentară ar încerca să modifice din nou Ordonanţa 114, modificată prin decizie a Guvernului Ludovic Orban.

„În acest moment Ordonanţa 114 pe care am corectat-o foarte greu este pe punctul de a fi resuscitată de acest Parlament toxic”, a afirmat Cîţu sâmbătă, în faţa liberalilor reuniţi pentru alegerea conducerii PNL Bucureşti.

De altfel, Cîţu a anunţat, încă de vineri, că PSD ar vrea să resusciteze OUG 114/2018, ordonanţa care a ”destabilizat economia României”, iar anticipatele reprezintă, în acest context, o soluţie pentru a schimba majoritatea parlamentară.

”Trebuie sa-i oprim! PSD vrea să respingă OUG1/2020 în Parlament! De ce? Simplu. Prin aceasta ordonanţă le-am îngheţat salariile şi sunt DISPERAŢI. Nu-i interesează stabilitea economica a României, este vorba doar despre buzunarul lor! Vor salarii mai mari cu orice preţ. Credeţi că le merita?”, a scris Cîţu, pe pagina sa de Facebook.

El a atras atenţia că resuscitarea OUG 114 ar avea efecte negative majore asupra economiei. Totodată, el consideră că alegerile anticipate ar reprezenta o soluţie în acest caz pentru că ar schimba majoritatea parlamentară.

La conferinţa de alegeri a PNL Bucureşti mai sunt prezenţi, alături de Ludovic Orban, secretarul general al PNL Robert Sighiartău, ministrul Educaţiei Monica Anisie, ministrul de Interne Marcel Vela, liderul PNL Ilfov, Marian Petrache.