ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: ACL îşi desemnează luni candidatul

Conducerile PNL şi PDL se reunesc luni la Palatul Parlamentului într-o şedinţă comună a Alianţei Creştin Liberale pentru a desemna oficial candidatul comun la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014.

11 aug. 2014, 04:10
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: ACL îşi desemnează luni candidatul

Luni, în jurul orei 12,00, va avea loc o şedinţă a Biroului Permanent Naţional al PDL la sala deputaţilor democrat-liberali şi o reuniune a Biroului Politic Naţional al PNL la sala de grup de la Camera Deputaţilor. La ora 13,00 este programată o şedinţă a Biroului Politic Naţional comasat PNL-PDL.

Conform protocolului ACL, candidatul comun al alianţei va fi desemnat în urma unor cercetări sociologice la propunerea forurilor de conducere ale celor două partide, respectiv de Delegaţia Permanentă a PNL şi de Biroul Permanent Naţional al PDL.

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat, joi, că va lupta ‘până în ultimul moment’ pentru a obţine mandatul de prezidenţiabil al Alianţei Creştin Liberale, fiind obligat să acţioneze în acest sens de încrederea şi votul colegilor săi din PDL.

El a precizat însă că, indiferent cine va fi candidatul ACL, după desemnarea acestuia PDL şi PNL vor lucra în echipă.

Contracandidatul lui Predoiu în cursa pentru desemnarea prezidenţiabilului ACL este Klaus Iohannis, preşedintele în funcţie al PNL.