ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. ACL sesizează CSM cu privire la declaraţiile lui Ponta despre dosarul Iohannis

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Alianţa Creştin-Liberală a finalizat sesizarea către CSM privind declaraţiile premierului Victor Ponta în cazul dosarului de incompatibilitate al preşedintelui PNL, Klaus Iohannis, urmând ca acest document să fie depus miercuri, a anunţat prim-vicepreşedintele ACL Alina Gorghiu.

29 oct. 2014, 11:20
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. ACL sesizează CSM cu privire la declaraţiile lui Ponta despre dosarul Iohannis

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. ‘Am finalizat sesizarea către CSM în ceea ce priveşte încălcarea de către Victor Ponta, premierul iresponsabil şi inconsecvent, a legii, din punctul nostru de vedere, a Constituţiei, prin exercitarea unor presiuni inacceptabile asupra justiţiei. ACL crede că Victor Ponta, bulversat de valul de corupţie din jurul lui şi de faptul că toate semnele arată pierderea iminentă a alegerilor, şi-a intensificat declaraţiile publice cu privire la justiţia din România şi declaraţii publice care să interfereze cu activitatea instanţelor din România. (…) În temeiul articolului 131, alineatul 1 din Constituţia României şi a articolului 30, alineatul 1 din Legea 317/2014 privind CSM, adresăm această sesizare prin care solicităm să se dispună de către CSM verificări cu privire la afectarea independenţei şi imparţialităţii judecătorilor investiţi cu soluţionarea dosarului aflat pe rolul ÎCCJ’, a declarat Gorghiu miercuri, într-o conferinţă de presă, scrie Agerpres.

Citeşte şi REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Cine intră în turul al doilea. Opiniile analiştilor politici

Ea a arătat că sesizarea va fi depusă miercuri şi vizează declaraţiile ‘total nepotrivite’ ale candidatului PSD-PC-UNPR la Preşedinţie, Victor Ponta, în cazul dosarului lui Klaus Iohannis.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Ponta a afirmat luni că Iohannis va fi declarat incompatibil de ÎCCJ.

‘Rezultatul este ştiut de toată lumea: domnul Iohannis va fi declarat incompatibil, pentru că, până acum, asta este practica unitară a Înaltei Curţi. Deci, în toate cazurile anterioare au spus la fel. Dacă ar fi judecat acum, se putea victimiza domnul Iohannis, apărea o tulburare în opinia publică. Aşa, domnul Iohannis va pierde în noiembrie alegerile, va fi primar şi ca primar bănuiesc că nu va mai exista niciun fel de presiune asupra Curţii supreme să dea o decizie împotriva tuturor deciziilor de până acum’, a spus Ponta.