ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. AEP a anunţat numărul exact al românilor cu drept de vot

Autoritatea Electorală a centralizat datele din listele electorale permanente şi a anunţat numărul românilor cu drept de vot la alegerile de duminică. Potrivit AEP, numărul acestora este de 18.284.326.

01 nov. 2014, 18:25
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. AEP a anunţat numărul exact al românilor cu drept de vot

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Potrivit legii, listele electorale permanente se întocmesc și se tipăresc de către primari, pe baza datelor și informațiilor cuprinse în Registrul electoral. Listele electorale permanente se întocmesc pe localități și cuprind toți cetățenii cu drept de vot care domiciliază în localitatea pentru care ele au fost întocmite, potrivit mențiunilor din actele de identitate emise de statul român. Data limită pentru tipărirea copiilor de pe listele electorale pentru alegerile prezidențiale din 2 noiembrie a fost 31 octombrie 2014.

„Foarte important este faptul că, față de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă pe această temă, copiile de pe listele electorale permanente cuprind 18.284.326 alegători (18.296.567 cetățeni români cu drept de vot înscriși în listele electorale permanente la data de 14 octombrie 2014, valabile pentru 2 noiembrie).
Diferențele apar ca urmare a operațiunilor curente efectuate de primari în registrul electoral aferent localităților conduse de aceștia și a importurilor de date programate de la Direcția pentru Evidența Persoanelor din cadrul MAI”, se arată într-un comunicat de presă al Autorităţii.

Cifrele cu alegătorii repartizați pe secții de votare pot fi consultate accesând secțiunea dedicată delimitării și numerotării secțiilor de votare pentru alegerea Președintelui României din data de 2 noiembrie 2014 de pe pagina de internet a AEP, www.roaep.ro.