ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Bilanţul dezbaterilor: Ponta – Iohannis 3-0

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014: Ultima saptamana de campanie se dovedeste a fi un esec total pentru Klaus Iohannis, care n-a reusit sub nicio forma sa se foloseasca de dezbaterile electorale pentru a reduce diferenta de procente fata de Victor Ponta, favoritul romanilor in cursa pentru Cotroceni.

13 nov. 2014, 05:05
ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Bilanţul dezbaterilor: Ponta – Iohannis 3-0

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014: La prima dezbatere de luni, Iohannis a decis sa evite orice confruntare directa, preferand sa mearga la un alt post de televiziune. Emisiunea la care a participat Iohannis a avut o audienta net inferioara celei organizate de Romania TV, la care a participat Victor Ponta. Pana aici, 1-0 pentru Ponta.

La dezbaterea de marti, Iohannis s-a prezentat pe ultima suta de metri, probabil impins de la spate de colegii de partid, pe fondul valului de critici privind lasitatea sa. Desi a avut de partea sa elementul surpriza, nu doar ca Iohannis n-a profitat de el, dar a devenit tocmai el victima propriei surprize. S-a prezentat cu temele complet nefacute, fiind pur si simplu calcat in picioare de contracandidatul sau Victor Ponta, in ciuda faptului ca postul TV respectiv, precum si moderatorul, sunt fani declarati Iohannis. Infrangerea a fost atat de dura, incat spre finalul emisiunii, Iohannis se ruga de moderator sa incheie dezbaterea. 2-0 pentru Ponta.

La confruntarea de miercuri, Iohannis a incercat sa isi ia revansa. Desi a avut si temele si emisiunea pregatite, in favoarea lui, n-a reusit nici de data aceasta sa convinga. Ponta l-a dominat intreaga dezbatere, prin replici concise si taioase, chiar daca Iohannis se afla si in acest caz pe un teren prietenos. A evitat sa raspunda la intrebari, a fost prins in offside de Ponta pe tema retrocedarilor din Sibiu, s-a enervat repede si necontrolat, a fost incapabil sa vorbeasca despre teme prezidentiale, precum politica externa. Concluzia: 3-0 pentru Ponta.

Ramane de vazut daca Iohannis isi va mai putea reveni dupa aceste infrangeri in lant, cu atat mai mult cu cat fanii sai se arata tot mai descurajati pe retelele de socializare. In mod cert, la cum arata lucrurile in acest moment, nu poate decat sa spere la o minune pentru ziua de duminica.