Gheorghe Falcă intră în competiţia internă a PDL pentru desemnarea candiatului la prezidenţiale

Democrat-liberalul Gheorghe Falcă intră în competiţia internă din partid pentru desemnarea candidatului la Preşedinţia României. Finul lui Traian Băsescu a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că are mai multe motive, între care promovarea ideii de unificare a dreptei, dar şi să aducă "un plus de tonus" partidului.

11 oct. 2013, 08:39
Gheorghe Falcă intră în competiţia internă a PDL pentru desemnarea candiatului la prezidenţiale

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă (PDL), spune, în comunicat, că prin scrierea în cursa internă a PDL doreşte să promoveze proiectul unificării dreptei româneşti şi să iniţieze o dezbatere pe acest subiect.

„Am decis să particip la competiţia internă pentru că sunt un om cu profunde convingeri de dreapta şi sunt interesat să propunem proiecte care să producă dezbatere în jurul marilor teme de actualitate: proiectul unificării forţelor de dreapta, care va produce de fapt candidatul la prezidenţiale; poziţionarea şi clarificarea doctrinară a Dreptei româneşti şi un nou proiect pentru România, în perspectiva anului 2020”, se arată în comunicat.

Falcă afirmă că vede „o mare oportunitate într-un astfel de turneu de întâlniri cu membrii de partid, un turneu care va energiza organizaţiile locale”.

„Cred că acum e important ca oamenii de la baza partidului să cunoască sensul şi ţintele marelui proiect de unificare a dreptei, pentru că acesta vizează viitorul, un proiect de altfel mult mai important decât candidatura uneia sau altei persoane la viitoarele alegeri prezidenţiale. Avem nevoie în electoratul de dreapta de această schimbare de perspectivă, de o privire către viitor”, se mai arată în comunicat.

Falcă spune că oamenii de dreapta trebuie să aibă curajul de a reafirma „superioritatea morală” a valorilor de dreapta faţă de ideile stângii.

„Trebuie să ne recăpătăm încrederea şi orgoliul de a spune răspicat: că libertatea iniţiativei e superioară etatismului, că etica responsabilităţii pentru propriul destin e superioară egalitarismulu, că recompensarea meritului e superioară moral fraudei sociale şi asistenţialismului, că un stat discret şi puternic e superior unuia excesiv şi ineficient, că domnia legii, de la Decalog, la Constituţie şi legea penală sunt infinit superioare relativismului moral şi îngăduirii corupţiei”, se mai arată în comunicatul transmis de Falcă.

Primarul Aradului adaugă că în turneul prin ţară le va vorbi colegilor despre un nou proiect pentru România, a cărui elaborare a început-o scriind o carte.

„Dreapta nu trebuie să se unifice conjunctural, ci în jurul unor valori şi principii, cărora să le rămânem fideli, fugind de tentaţia populismului. Este, de altfel, modelul pe care îl oferim noi, aici, la Arad. Şi despre acest model doresc să le vorbesc membrilor de partid. Despre faptul că aici, deschizând partidul către societatea civilă şi către o alianţă locală cu alte forţe de dreapta, Mişcarea Creştin-Liberală, am rămas victorioşi în alegeri”, afirmă Gheorghe Falcă.

Democrat-liberalul adăugă că speră să aducă în partid „un plus de tonus şi energie”, având prilejul de a vorbi cât mai multor membri despre ceea ce consideră că poate fi reţeta succesului.

VEZI ŞI Cezar Preda, PDL: Vom avea un candidat al dreptei unite la prezidenţiale. El se va baza pe teritoriu

Pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale, unicul candiat este Geanina Pistru, şefa organizaţiei de femei din filiala municipală PDL şi consilier local.