ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: La Ambasada României de la Chişinău e coadă. Oamenii stau cu orele ca să voteze

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Idependent.md a atras atenţia asupra unei postări prin care încearcă să informeze autorităților române asupra faptului că sistemul de votare la Ambasada României la Chișinău este deficitar.

02 nov. 2014, 11:27
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: La Ambasada României de la Chişinău e coadă. Oamenii stau cu orele ca să voteze

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Moldovenii cu drept de vot care s-au prezentat duminică la vot au de așteptat în medie 90 de minute pentru a-și exprima opțiunea, potrivit Independent.md.

Alex Cozer, semnatarul materialului, povestește cum a ajuns el să voteze la 30 de km de Chișinău pentru a nu pierde toată duminica la coadă: ”M-am trezit la 6:00 pentru a reuși ca măcar azi să nu-mi stric întreaga duminică, așa cum s-a întâmplat la sfârșitul lunii mai, la europarlamentare, când am fost nevoit să renunț la a mai vota după încercări repetate.

Citeşte şi ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Cozi URIAŞE la secţiile de votare din străinătate VIDEO

Din păcate nici azi nu am putut vota la Chișinău, chiar dacă am ajuns la secțiile de votare la doar un sfert de oră după deschiderea lor. Atât la Institutul Cultural Român cât și la ambasada României, cel puțin câte o sută de persoane așteptau deja la coadă. La ritmul în care se trecea, cu siguranță ar fi trebuit să aștept cel puțin 90 de minute pentru a-mi exprima opțiunea de vot.

Așa că am ales varianta Hîncești. Oraș situat la 30 de km de capitală. Acolo am ajuns în 30 de minute și am votat destul de rapid.”