ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. PF Daniel: „Dumnezeu a lucrat prin oameni străini de neamul nostru”

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Preafericitul (PF) Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a votat duminică seară, în jurul orelor 17.00, în Capitală. În predica rostită duminică, patriarhul Daniel a spus că în istoria poporului român, ca răspuns la rugăciunile sale pentru a dobândi libertatea şi unitatea naţională, adesea Dumnezeu a lucrat chiar şi prin oameni străini de neamul nostru.

16 nov. 2014, 18:32
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. PF Daniel: „Dumnezeu a lucrat prin oameni străini de neamul nostru”

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014Preafericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a votat duminică seară, în jurul orelor 17.00, la secţia de votare numărul 644 din cadrul Şcolii Nr. 74 – „Ienăchiţă Văcărescu” din Bucureşti. După ce și-a exprimat votul, Preafericirea Sa le-a oferit iconițe celor prezenți.

În cuvântul de învăţătură rostit în paraclisul Reşedinţei patriarhale, PF Daniel a vorbit despre învăţăturile ce reies din Evanghelia de duminică.

Aproapele este omul prin care Dumnezeu ne ajută cu harul Său, adesea într-un mod neaşteptat. De multe ori ne vine în ajutor un străin pe care nu l-am văzut vreodată sau de la care niciodată nu am aşteptat un ajutor. Prin aceasta, Evanghelia de astăzi ne arată, aşadar, că fiecare om din lumea aceasta, indiferent de etnie, stare socială sau vârstă, are o valoare eternă şi unică. Fiecare om poate deveni mâinile iubirii milostive a lui Dumnezeu prin care El lucrează în lume ca să ridice şi să vindece pe cei răniţi trupeşte şi sufleteşte„, a spus PF Daniel, potrivit basilica.ro.

Citeşte şi REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. Prezenţă masivă la vot în DIASPORA, ORA 19. Date oficiale BEC

În istoria poporului român, ca răspuns la rugăciunile sale pentru a dobândi libertatea şi unitatea naţională, adesea Dumnezeu a lucrat chiar şi prin oameni străini de neamul nostru. De pildă, România Mare s-a realizat mai ales şi prin conducători ai României ca regele Ferdinand şi regina Maria, care nu aveau deloc sânge românesc în venele lor. Când Dumnezeu voieşte ca să se ridice şi să ajute un popor, lucrează prin cine voieşte El, când voieşte şi cum voieşte, ca noi să învăţăm că nu numai cei de un neam cu noi sau rude apropiate pot să ne ajute, ci, adesea, chiar şi oameni străini de neamul nostru, dar care îl iubesc şi vor să îl ajute„, a mai spus patriarhul în predică.

Patriarhul a spus că samarineanul milostiv este „chipul lui Hristos în oameni”, iar această pildă rostită de Mântuitor este un îndreptar pentru viaţa Bisericii şi a fiecărui creştin.

Citeşte şi KLAUS IOHANNIS, la sediul ACL înainte de EXIT-POLL-uri: E foarte bine, sunt foarte optimist


loading...