ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Ponta va participa la toate emisiunile TV chiar dacă Iohannis nu va veni

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Premierul Victor Ponta, candidat al Alianţei PSD-UNPR-PC, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă la Giurgiu, că a confirmat toate cele patru participări la confruntările televizate de la televiziunile naţionale pentru turul al doilea şi va merge acolo chiar dacă va veni sau nu şi contracandidatul său de la ACL, Klaus Iohannis, pentru că el consideră că alegerile nu se fac pentru confruntări, ci pentru a şti pe cine alegem preşedinte.

05 nov. 2014, 11:49
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Ponta va participa la toate emisiunile TV chiar dacă Iohannis nu va veni

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Am confirmat toate cele patru participări la emisiunile televizate, toate sunt la orele 20,00 şi eu voi fi prezent acolo. Dacă va fi prezent şi domnul Iohannis, cu atât mai bine pentru că va fi o ocazie pentru amândoi să ne prezentăm viziunea asupra României pe teme care ţin de funcţia de preşedinte. Până la urmă alegerile nu se fac ca să facem confruntări, alegerile se fac ca să ştim pe cine alegem preşedinte’, a afirmat Victor Ponta, potrivit Agerpres.

El a adăugat că va răspunde tuturor întrebărilor pe care le va primi în aceste emisiuni.

‘E normal până la urmă să particip la toate emisiunile şi să răspund tuturor întrebărilor pentru că mă adresez ca preşedinte tuturor alegătorilor din România indiferent de opţiunea lor politică sau de televiziunea favorită şi acest lucru îl voi face în cele patru prezentări, în cele patru emisiuni care, repet, sunt deja confirmate‘, a completat Victor Ponta.

În final, candidatul PSD-UNPR-PC a mai spus că este evident şi este convins că toată lumea ştie opţiunile editoriale ale televiziunilor respective şi că este ‘un neadevăr’ că toate cele patru l-ar sprijini pe el.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. Klaus Iohannis vrea confruntare cu Victor Ponta la Timişoara

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Premierul Victor Ponta a declarat, în urmă cu o săptămână, că staff-ul său de campanie a trimis deja adrese către cele patru televiziuni de ştiri pentru a stabili dezbaterile dintre cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale. Conform unui comunicat de presă al PSD transmis marţi AGERPRES, dezbaterile ar urma să aibă loc astfel: luni, 10 noiembrie, la România TV – dezbatere pe teme de politică economică şi socială; marţi, 11 noiembrie, la Realitatea TV – dezbatere pe teme de politică externă şi siguranţa naţională; miercuri, 12 noiembrie, la B1TV – dezbatere pe tema dezvoltării instituţiilor politice şi a statului de drept; joi, 13 noiembrie, la Antena 3 – dezbatere pe tema viziunii prezidenţiale de dezvoltare a României’.

Potrivit sursei citate, dezbaterile propuse ar urma să înceapă la ora 20,00 şi să dureze 90 de minute.

Candidatul ACL la Preşedinţie, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, că este nevoie de o dezbatere publică între el şi contracandidatul său, Victor Ponta, afirmând că Universitatea de Vest din Timişoara i se pare un loc potrivit, la 25 de ani de la Revoluţie. Întrebat de ce nu doreşte o confruntare electorală la o televiziune, Klaus Iohannis a arătat că, în opinia sa, este nevoie ca dezbaterea să se desfăşoare într-un loc în care toată media să aibă acces în mod egal şi unde absolut toate condiţiile să fie de aşa natură încât niciunul dintre candidaţi să poată fi bănuit de ‘vreun avantaj ilegitim’