ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Studenţii au făcut COZI în campusurile universitare pentru a vota

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014 TURUL II. Deşi au primit două zile libere ca să meargă în localităţile de domiciliu pentru a vota, cei mai mulţi studenţi au preferat să rămână în Bucureşti pentru a-şi exprima votul. Aproximativ 100 de studenţi stau la coadă în Regie pentru a-şi alege preşedintele. Numărul studenţilor care au votat până la ora 15.00 este aproape dublu faţă de numărul celor care au votat în primul tur. Şi în Cluj, studenţii se înghesuie la secţiile de votare din apropierea campusurilor universitare.

16 nov. 2014, 13:58
ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Studenţii au făcut COZI în campusurile universitare pentru a vota

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014 TURUL II. Studenţii au venit să voteze încă de dimineaţă la secţia de votare din Regie pentru a nu risca să nu mai apuce să voteze ca în primul tur al alegerilor prezidentiale. Tinerii spun că membrii secţiei de votare sunt mai bine organizaţi ca în primul tur.

VEZI ŞI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. COZI URIAŞE la unele secţii din DIASPORA VIDEO

Numărul studenţilor care au votat până la ora 15.00 este aproape dublu faţă de numărul celor care au votat în urmă cu două săptămâni la primul tur al alegerilor prezidenţiale la această secţie de vot.

Potrivit hotnews.ro, alegatorii din afara Bucurestiului care votau la sectia de votare de la UCECOM, din zona Grozavesti, din sectorul 6, inaintau greoi la coada, duminica dupa-amiaza, in conditiile in care aici functioneaza doar o sectie de votare, singura pe o raza de circa 1 kilometru. Alegatorii cu domiciliul in afara Capitalei, cazati in Grozavesti, ar putea vota in alte 20 de sectii grupate in 4 cladiri, pe o raza de circa 1 km de UCECOM.

Studenţii care votează în Capitală trebuie mai întâi să completeze o declaraţie pe propria răspundere pe care să o semneze în faţa comisiei secţiei de votare înainte de a primi buletinul şi ştampila de vot. Fluxul studenţilor care au venit să voteze a fost continuu până la ora 15.00.

Studentii cazati in Grozavesti si alte persoane care locuiesc in zona dar care nu au domiciul in Bucuresti pot vota in alte 4 locuri raspandite pe o raza de 1 kilometru de sectia de la UCECOM, indicate si pe harta de mai sus:

  • Scoala Gimnaziala 168, din strada Alizeului nr. 9 – aici functioneaza 5 sectii de votare: 1206-1210.
  • Colegiul Tehnic Carol I, strada Porumbacu nr. 52 – aici functioneaza 9 sectii: 1211-1218
  • Clubul Sportiv Scolar 5 – Calea Plevnei 124 . Aici este o sectie: 1204
  • Liceul Teoretic Tudor Vladimirescu Bulevardul Iuliu Maniu  nr. 5 (Bd. Armata Poporului, Bulevardul Pacii). Aici sunt 5 sectii de votare: 1199-1203.

Şi majoritatea studenţilor din Cluj-Napoca au refuzat oferta Guvernului de a beneficia de două zile de vacanţă pentru a merge acasă să voteze şi se înghesuie la secţiile de votare din apropierea campusurilor studenţeşti.

În campusul studenţesc de pe strada Observatorului din Cluj-Napoca, unde sunt cazaţi studenţii Universităţii Tehnice Cluj-Napoca (UTCN), forfota e mare, potrivit Mediafax. Până la ora 13.00, la secţia de votare nr. 54 votaseră pe liste 190 de persoane, faţă de 105 câte votaseră în primul tur.

CITEŞTE ŞI EXIT POLL ARP. REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II

În faţa secţiilor de votare nr. 3 şi 4 de la Colegiul Tehnic „Augustin Maior” din centrul municipiului Cluj-Napoca sunt peste 30 de studenţi la coadă, de la Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB), Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) şi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu”. Aceştia stau şi peste o jumătate de oră la coadă pentru a vota.

La secţia de votare nr. 4 Cluj-Napoca, numărul votanţilor de pe listele suplimentare era, până la ora 13.00, de aproape 180, faţă de 119, în primul tur.

Studenţii au primit două zile libere, vineri şi luni, pentru a putea să se deplaseze în localităţile de domiciliu şi să îşi exprime votul.