ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Unde votezi duminică dacă nu eşti în localitatea de domiciliu. Votul în Bucureşti

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Duminică, 2 noiembrie 2014, are loc primul tur al alegerilor prezidenţiale în care se vor confrunta 14 candidaţi. Românii cu drept de vot care, în ziua alegerilor, se află in localitatea (comună, oraş, municipiu) de domiciliu vor vota la sectia de votare la care sunt arondaţi, potrivit domiciliului. Cei care sunt în altă localitate decât cea de domiciliu pot vota la orice secţie de votare, pe listele suplimentare.
Iulian Tudor
31 oct. 2014, 08:59
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Unde votezi duminică dacă nu eşti în localitatea de domiciliu. Votul în Bucureşti

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Primul tur al alegerilor prezidenţiale 2014 se desfăşoară duminică, 2 noiembrie, când sunt chemaţi să îşi aleagă preşedintele cetăţenii români cu vârste de peste 18 ani. Pot vota şi românii care împlinesc 18 ani inclusiv în data de 2 noiembrie 2014, când sunt alegeri prezidenţiale, potrivit Autorităţii Electorale Permanente.

Cum votezi dacă nu te afli în localitatea de domiciliu în ziua alegerilor?

Poți vota la orice secţie de votare, după ce declari în scris pe propria răspundere că nu ai mai votat şi nu vei mai vota la acel tur de scrutin. Preşedintele biroului electoral al secţiei de votare te va înscrie într-un tabel separat.

VEZI AICI SECŢIILE DE VOTARE DIN JUDEŢE ŞI UNDE EŞTI ARONDAT

Cum votează bucureştenii?

Bucureştenii cu domiciliul intr-un sector nu pot votain alt sector. Posibilitatea de a vota la orice sectie de votare este valabila doar atunci cand te afli in alta localitate, nu si in alt sector.

VEZI AICI SECŢIILE DE VOTARE DIN BUCUREŞTI ŞI UNDE EŞTI ARONDAT

Cu ce acte de identitate poți vota?

Dacă ești în țară, poți vota cu cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate.

Dacă nu te afli în țară în ziua alegerilor, poți vota cu paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic, paşaportul simplu temporar sau cu titlul de călătorie.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. BULETINUL DE VOT, pentru primul tur organizat duminică, 2 noiembrie

Dacă ești elev militar, poți vota cu carnetul de serviciu militar.

Cum votezi dacă ești imobilizat și nu te poți deplasa la secția de votare?

Poți solicita urna specială. Este nevoie de o cerere scrisă către secția de vot la care ești arondat, depusă cel mai târziu în preziua votării, însoţită de copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale din care să rezulte că ești netransportabil. Președintele secției de votare va desemna o echipă formată din cel puţin doi membri ai biroului electoral să se deplaseze la adresa ta cu o urnă specială şi cu materialul necesar votării – ştampilă cu menţiunea „VOTAT”, buletine de vot şi timbre autocolante. Mai multe detalii aici

Cum procedezi dacă în ziua votului nu figurezi în listele electorale permanente ale secției de votare la care ești arondat?

Faci dovada cu actul de identitate că locuiești în raza teritorială a secției de votare respective și vei fi înscris într-un tabel cuprinzând numele și prenumele, codul numeric personal, domiciliul, tipul, seria și numărul actului de identitate.

Unde votezi dacă nu te afli în țară în ziua alegerilor?

La secțiile de votare organizate pe lângă misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. 14 candidaţi îşi dispută duminică fotoliul de la Cotroceni

Cum decurge efectiv procedura de vot într-o secție de votare?

1. Prezintă actul de identitate unui membru al biroului electoral al secţiei de votare.

2. Preşedintele biroului electoral al secţiei de votare sau membrul desemnat de acesta verifică dacă ești înscris în copia de pe lista electorală permanentă, după care semnezi în listă la poziţia destinată ție.

3. În baza semnăturii în copia de pe lista electorală permanentă sau în tabel, după caz, preşedintele sau membrul biroului electoral al secţiei de votare desemnat de acesta îți încredinţează buletinul de vot şi ştampila cu menţiunea „VOTAT”, pe care o vei aplica pe buletinul de vot.

4. Înainte de a intra în cabina de vot, asigură-te că pe spatele buletinului de vot este aplicată ștampila de control a secției de votare. ATENȚIE! Dacă aceasta lipsește, votul tău va fi declarat nul!

EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE 2014: Peste 18 milioane de alegători aşteptaţi la urne pe 2 noiembrie

5. Intră singur în cabină și aplică ştampila cu menţiunea „VOTAT” înăuntrul patrulaterului care cuprinde prenumele şi numele candidatului pe care vrei să îl votezi. ATENȚIE ! Dacă ștampila este în afara patrulaterului sau în mai multe patrulatere, votul este nul!

6. Îndoaie buletinul, astfel încât pagina netipărită care poartă ştampila de control să rămână în afară, introdu-l apoi în urnă.

7. Restituie preşedintelui sau acelor membri ai biroului electoral al secţiei de votare desemnaţi de acesta ștampila încredinţată pentru votare. Vei primi înapoi actul de identitate, pe care trebuie să fie aplicată ştampila cu menţiunea „VOTAT” sau un timbru autocolant.

Cine sunt candidaţii la alegerile prezidenţiale 2014

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. În cursa electorala pentru Cotroceni au intrat 14 candidati: Victor Ponta (PSD-UNPR-PC), Klaus Iohannis (Alianta Crestin-Liberala PNL-PDL), Monica Macovei (Candidat independent), Kelemen Hunor (Uniunea Democrata Maghiara din Romania – UDMR), Elena Udrea (Partidul Miscarea Populara – PMP), Calin Popescu Tariceanu (Candidat independent), William Brinza (Partidul Ecologist Roman – PER), Constantin Rotaru (Partidul Alternativa Socialista), Corneliu Vadim Tudor (Partidul Romania Mare – PRM), Dan Diaconescu (Partidul Poporului – Dan Diaconescu PP-DD), Gheorghe Funar (Candidat independent), Szilagyi Zsolt (Erdelyi Magyar Neppart – Partidul Popular Maghiar din Transilvania PPMT), Mirel Mircea Amaritei (Partidul PRODEMO) si Teodor Melescanu (Candidat independent).

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Kelemen Hunor, PRIMA POZIŢIE pe buletinul de vot. Vezi ORDINEA stabilită de BEC

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Campania electorala pentru alegerea presedintelui Romaniei a inceput pe data de 3 octombrie 2014 si se va incheia in data de 1 noiembrie 2014, ora 07:00. Procesul de votare are loc între orele 7.00 şi 21.00. La închiderea urnelor vor fi date publicităţii primele rezultate ale exit-poll-urilor. 

DailyBusiness
România atinge pragul critic de 60% datorie publică. Guvernul promite măsuri drastice: „Facem curățenie în sinecuri și cheltuieli discreționare”
Spynews
Legătura între coșmaruri și riscul de deces precoce. Sfaturi pentru gestionarea stresului
Bzi.ro
Ce a făcut Mihai Leu chiar înainte să moară, deși era în comă profundă. Soția sportivului a oferit detalii dureroase
Fanatik.ro
Orașul din România în care se trăiește cel mai bine. Oamenii nu au nevoie de averi, chiriile sunt accesibile și prețurile sunt decente chiar și în magazine. În cartierul acesta stau cei mai fericiți români
Capital.ro
Decizie pentru șoferii cărora le expiră permisul de conducere. Se acordă doi ani în plus
Playtech.ro
Schimbare importantă pentru locatarii de blocuri: Cum vor fi convocați de acum proprietarii la ședințele asociației
DailyBusiness
RAR publică date oficiale privind consumul și emisiile de CO2 ale autoturismelor înmatriculate în România. Ce trebuie să știe șoferii
Adevarul
Mărturia unui mercenar cubanez care a dezertat din armata rusă: „Ne loveau pentru a scoate frica din noi”
wowbiz.ro
Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate
Spynews
Scene dureroase la înmormântarea lui Mihai Leu. Soția lui, Anna, a plâns în hohote lângă sicriul marelui sportiv | FOTO
Spynews
Ultima postare a motociclistului italian, înainte să moară! Bărbatul era fascinat de urșii din România | FOTO
Evz.ro
Prognoza meteo, 6 iulie. Nu scăpăm de caniculă. Primul Cod roșu din acest sezon
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
FOTO. Frumoasa iubită a milionarului român din Rusia a spus „Da”
kanald.ro
Accident naval în Tulcea, pe brațul Sulina! Cinci persoane au ajuns la spital, după ce o barcă a intrat în mal
Cancan.ro
BREAKING! Ilie Bolojan taie pensiile speciale: Vor fi ATACATE! A făcut anunțul bombă în urmă cu puțin timp
Playsport.ro
Piedone a ajuns la Costinești și a găsit mizerie și alimente stricate. „Aici cred că e vopseaua lui Ceaușescu”
Capital.ro
Regulă pentru cei care au gard la casă. Este obligatoriu să ceri permisiunea vecinului
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Arată ca un manechin, dar a fost livratoare de mâncare
stirilekanald.ro
O fetiță de 9 ani a îndurat șase ore de chin până când a murit. Propria mamă a lăsat-o în mașină, în soare, cât ea era la muncă
Primul semn neobișnuit de cancer de colon, potrivit medicilor
MediaFlux
A crescut vârsta de pensionare din iulie 2025! Lovitură dură pentru seniori
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Pion într-un joc diplomatic controversat. Ce s-a întâmplat cu femeia vândută de Nicolae Ceușescu unui canibal african