ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Victor Ponta, ULTIMUL MESAJ postat pe Facebook pentru alegători

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. TURUL DOI. Victor Ponta a postat, în urmă cu puţin timp, pe pagina personală de Facebook, un mesaj pentru alegătorii săi. Candidatul la prezidenţiale îşi îndeamnă electoratul "să-şi păstreze calmul şi să voteze cu Ponta".

16 nov. 2014, 11:02

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. TURUL DOI. „Keep calm and vote for Ponta” (Păstrează-ţi calmul şi votează pentru Ponta) este mesajul postat de prezidenţiabil pe Facebook.

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică, că a votat pentru ca toate mamele şi bunicii noştri să trăiască într-o ţara mai bună, pentru ca generaţia sa să nu mai fie o generaţie de sacrificiu.

Astăzi am votat pentru ca toate mamele şi bunicii noştri să trăiască într-o ţara mai bună, pentru ca toţi copiii noştri să poate învăţa mai bine şi pentru că, după 25 de ani noi, eu, Daciana, Sorin Oprescu, să nu mai fim o generaţie de sacrificiu. Sunt coştient de responsabiltiatea pe care o am, cred în România şi sunt pregătit„, a declarat premierul Victor Ponta, la ieşirea de la vot.

La rândul său, soţia acestuia, Daciana Sârbu, a spus că a votat pentru linişte şi înţelegere.

„Îmi doresc ca de mâine să ne aducă Dumnezeu mai multă linişte şi înţelegere, pentru asta am votat”, a spus Daciana Sârbu.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. TURUL DOI.  18.281.625 de alegători sunt aşteptaţi la vot în cel de-al doilea tur pentru a alege unul dintre cei doi candidaţi rămaşi în cursa pentru Cotroceni: candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, şi cel al Alianţei Creştin – Liberale (ACL), Klaus Iohannis

Victor Ponta intră în turul al doilea cu o diferenţă de 10 procente, după ce, în primul tur, a obţinut 40,44% (3.836.093 voturi), în timp ce Klaus Iohannis a fost votat de 30,37% dintre alegători (2.881.406 voturi). 

În turul final, va fi declarat ales preşedinte candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi valabil exprimate. În sondajele de opinie realizate, înainte de finală, Victor Ponta era cotat drept câştigător al alegerilor prezidenţiale.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. TURUL DOI.  În ţară vor fi organizate 18.550 secţii de vot, iar în Bucureşti 1.245. În sectorul 1 al Capitalei vor fi 162 de secţii, în sectorul 2 – 202, în sectorul 3 – 274, în sectorul 4 – 178, în sectorul 5 – 196, iar în sectorul 6 – 233 de secţii de votare. 

Alegătorii vor vota la secţia de votare la care sunt arondaţi, potrivit domiciliului.  Cei care sunt în altă localitate decât cea de domiciliu pot vota la orice secţie de votare, pe listele suplimentare, fiind înscrişi de preşedintele biroului electoral al secţiei de votare într-un tabel separat. Aceştia trebuie să completeze o declaraţie pe propria răspundere când se prezintă la urne, prin care îşi asumă că nu au mai votat şi nu vor mai vota la acel tur de scrutin.
 
 
REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. TURUL DOI. În Diaspora au fost organizate 294 de secţii de votare, numărul fiind acelaşi ca şi în primul tur, în ciuda solicitărilor ca acesta să fie suplimentat. Cetatenii romani cu domiciliul in strainatate care in ziua votarii se afla in strainatate îsi pot exercita dreptul de vot la sectiile de votare organizate in strainatate.

VEZI Unde sunt secţiile de votare din străinătate unde POŢI VOTA

După evenimentele din primul tur, când mulţi dintre alegători nu au putut vota, BEC şi MAE au decis să pună la dispozitia cetatenilor romani care vor vota in strainatate la turul doi de scrutin formularul declaratiei pe proprie raspundere, acesta putând fi descărcat de pe site-urile celor două instituţii – www.bec2014.ro şi www.mae.ro.

DESCARCĂ FORMULARUL DE AICI