Alegeri prezidenţiale 2019. Diaspora a dat startul votului pentru viitorul preşedinte al României

Alegeri prezidenţiale 2019. Primele voturi pentru alegerea viitorului preşedinte al României au fost trimise de românii de peste hotare prin corespondenţă. Peste 41.000 de români de peste hotare au optat pentru votul prin corespondenţă, conform Autorităţii Electorale Permanente.

07 oct. 2019, 07:20
Alegeri prezidenţiale 2019. Diaspora a dat startul votului pentru viitorul preşedinte al României

Alegeri prezidenţiale 2019. Primele plicuri cu votul pentru viitorul preşedinte al României au fost deja puse la poştă.

„Am aplicat online, simplu. La început am avut ceva probleme la înregistrare, dar am revenit și am reușit. Am primit în poștă după vreo, știu eu, 10 zile, două săptămâni, cele 4 plicuri pentru noi doi, pentru mine și pentru soția mea, le-am completat și le-am pus la poștă.  Cum să nu votez? Eu sunt dintre dinozaurii ăia care am vrut să mă implic, să fie bine, să fac bani la mine în țară. E, uitați că după 40 de ani am ajuns la concluzia, și eu și soția, că ne luăm copiii și plecăm. Nu definitiv, din punctul meu de vedere”, spune Ciprian Bejan, român stabilit în Marea Britanie, conform Digi24.

Horia Bogdan, român stabilit în Marea Britanie, este fericit că s-a introdus metoda aceasta de vot, „că nu mai trebuie să facem drumuri lungi, să stăm la cozi”.

Plicurile cu votul trebuie expediate astfel încât să ajungă la misiunea diplomatică sau la oficiul consular, după caz, până la data de 7 noiembrie 2019 pentru turul 1 și până la data de 21 noiembrie 2019 pentru turul 2.

Citeşte şi: Cum votează românii din străinătate în alegerile prezidenţiale

Pentru votul la secţii optând 38.944 de alegători, iar pentru votul prin corespondenţă 41.003, potrivit site-ului votstrainatate.ro, deschis de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).