ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Incidente la vot, mai multe persoane în cabină. Motivul invocat este halucinant FOTO

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Un incident grav a fost semnalat la o secţie de votare din judeţul Giurgiu, unde a fost semnalată prezenţa mai multor persoane într-o cabină de vot.

10 nov. 2019, 09:41

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Incidentul a fost constatat în comuna Singureni, din judeţul Giurgiu, unde două persoane au intrat în cabina de vot. Potrivit România TV, oamenii au invocat motivul că le tremură mâna , tocmai de aceea o a doua persoană a intrat cu oamenii respectivi în cabina de vot.

Un alt incident s-a consemnat în în judeţul Vrancea, unde la o secţie s-a oprit procesul de votare pentru că preşedintei de secţie i s-a făcut rău.

De asemenea, potrivit România TV, în Suceava, mai multe secţii au rămas fără curent.

Imagine de la incidentele de la Singureni:

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Probleme şi în Dolj. Un membru al unei secţii de votare din judeţul Dolj este cercetat de poliţişti după ce a aplicat ştampila de vot în locul unei femei de 74 de ani. Femeia a solicitat urma mobilă pentru a vota, iar bărbatul a mers la locuinţa acesteia. Poliţiştii au mai constatat că soţul femeii a semnat pe listele electorale în locul ei.

„La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, care au constatat că soţul femeii, în vârstă de 75 de ani, ar fi fost cel care ar fi semnat în dreptul femeii, pe listele electorale, iar apoi, celălalt bărbat ar fi fost cel care ar fi aplicat ştampila”, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019Probleme şi în Constanţa. Primarul PSD Stelian Clinciu din comuna constănțeană Dumbrăveni a oferit 150 de lei președintei unei secții de votare din localitatea Furnica. Edilul recunoște că i-a dat bani femeii, însă spune că erau alocați pentru mâncare, pentru toți cei cinci membri ai comisiei.

„Le-am asigurat hrana, cum trebuie. Așa am făcut mereu. N-am avut posibilitatea acum să le luăm de mâncare și am dat 150 de lei președintei pentru mâncare”, a declarat primarul Stelian Clinciu pentru Replica.

Poliția Constanța s-a autosesizat în acest caz și face verificări.

Tot în Constanța, o femeie de 62 de ani a încercat să voteze a doua oară la o altă secție de votare cu buletinul vechi, pe care îl declarase pierdut. Polițiștii au deschis dosar penal pe numele bătrânei.