ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Mircea Diaconu, candidat la Preşedinţie, vrea interzicerea defrişărilor în România timp de 10 ani

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019.  Mircea Diaconu, candidat la Președinție susținut de ALDE și Pro România, vrea ca defrişările să fie oprite în România şi propune un embargo de zece ani în privința tăierilor de păduri. 

26 oct. 2019, 10:08
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Mircea Diaconu, candidat la Preşedinţie, vrea interzicerea defrişărilor în România timp de 10 ani

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019.  Mircea Diaconu susţine că îşi doreşte să pună capăt tăierilor de copaci pentru a opri jaful şi crima.

„Zece ani nu trebuie să se mai taie nimic în România. Suntem foarte mulţi cei care gândim aşa. Este o chestiune de organizare şi cred că trebuie să începem să înfăptuim. Să ne strângem şi să cerem autorităţilor. Şi noi vom muri câte puţin odată cu moartea pădurii”, spune Mircea Diaconu într-un clip de prezentare. 

 

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Mircea Diaconu propune un embargo de zece ani. 

„Dacă aceasta este paradisul şi averea noastră, şi cineva distruge aceste lucruri care sunt plămânul nostru, al tuturor, este o formă de atentat. Eu cred că cine ucide aşa ceva trebuie să fie judecat pentru crime împotriva umanităţii. Nu mai e joacă şi se pare că la noi, după ce au început să omoare şi oameni, nu numai copaci, se pare că mai există o singură măsură extremă: un embargo de tăieri de cel puţin 10 ani, să poată să-şi revină pădurea. Desigur, tăieri de siguranţă, tăieri de sănătate a pădurii şi lemne de foc, fără discuţie. Dar atât! Şi aceşti oameni care fac averi uriaşe netulburaţi de nimeni, de zeci de ani, în ţara noastră, de nicun DNA, de nici un fel şi care primesc nişte amenzi ridicole, simbolice şi care ucid plămânii noştri, ai tuturor… nu ştiu ce se va întâmpla cu ei, măcar să rămână fără banii ăia pentru care ucid”, a continuat Diaconu.

Deși e susținut de două partide – ALDE și ProRomânia -, actorul Mircea Diaconu susţine că este apolitic.

„Sunt singurul independent cu ştate. Din 2014 am candidat independent, în Parlamentul European am activat ca independent”, spunea Mircea Diaconu. 

Pe 25 august, în fața Ateneului Român, Mircea Diaconu și-a anunțat candidatura independentă la alegerile prezidențiale 2019. După ieşirea ALDE de la guvernare şi retragerea candidaturii lui Călin Popescu Tăriceanu la alegerile prezidenţiale, s-a format o alianță electorală ALDE-Pro România în vederea susținerii candidaturii independente a lui Mircea Diaconu.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Un candidat promite că nu va călca în palatul Cotroceni dacă va câştiga