ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019 TURUL 2. Gabriela Firea: „Să votăm împotriva intenţiilor de austeritate”

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019 TURUL 2. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a votat duminică,în al doileatur al alegerilor prezidenţiale, afirmând că a votat pentru o Românie în care toţi cetăţenii să fie respectaţi indiferent de categoria socio-profesională de care aparţin şi pentru respectul faţă de valorile câştigate după Revoluţie.

24 nov. 2019, 05:13
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019 TURUL 2.  Gabriela Firea: „Să votăm împotriva intenţiilor de austeritate”
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019 TURUL 2.  Ministrul Marcel Vela şi primarul Gabriela Firea au fost primii politicieni care au votat duminică. „Am votat pentru o Românie în care toţi cetăţenii să fie respectaţi indiferent cărei categorii socio-profesionale aparţin, pentru un dialog mai direct cu toţi cetăţenii din România, mai apropiat, mai cald pentru înţelegerea nevoilor tuturor, pentru respectul faţă de valorile câştigate după Revoluţie, mă refer în primul rând la libertatea presei, la diversitatea opiniilor care vin din partea mass-media, de asemenea, pentru pluripartidism cred că au trecut acele epoci în care există un singur partid, partidul unic, democraţie înseamnă diversitate de opinii, multe partide, multe publicaţii, multe televiziuni şi este normal să fie aşa şi ar fi păcat să regresăm, în loc să facem paşi înainte pentru democratizarea ţării noastre”, a declarat Firea, care s-a prezentat la secţia de votare la ora 7.
 
Ea a mai spus că a votat şi împotriva intenţiilor de austeritate. “De asemenea, pentru mine ca edil este foarte important să votăm împotriva intenţiilor de austeritate, cred că am depăşit anii în care erau impuse curbe de sacrificiu, părinţii noştri au trecut prin aceste momente, ştim cât de greu a fost. Economia este la un stadiu bun, la nivel european şi trebuie menţinute aceste realizări”, a mai precizat Firea.
Primarul a menţionat că şi-ar dori mai multă înţelegere, mai puţină vrajbă şi un dialog mai civilizat.  „Bineînţeles că întotdeauna e loc de mai bine, întotdeauna se poate mai bine şi ne dorim cu toţii să fie din ce în ce mai bine, dar cu oameni care gândesc la binele românilor, cetăţenilor români, indiferent de etnie şi acţionează în acest sens. Mi-aş dori fireşte şi nu cred că doar pentru că sunt femeie mai multă înţelegere, mai multă armonie, mai multă iubire între, mai puţină vrajbă, şi mai puţine tensiuni, un dialog mai civilizaţi şi mai deschis”, a mai spus Firea la ieşirea din secţia de votare.