ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Viorel Cataramă a fost sursă a Securităţii. Folosea numele propriu şi două nume conspirative

Publicat: Joi, 07 Noiembrie 2019 19:27 // Actualizat: Vineri, 08 Noiembrie 2019 08:56 // Sursa: romaniatv.net

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Viorel Cataramă, candidat la alegerile prezidențiale, nu a fost agent sau colaborator al Securității ca poliție politică, dar a fost sursă a Securității, arată Consiliul Național de Studiere a Arhivelor Securității (CNSAS) într-o adeverință publicată joi.

Documente atasate:

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Potrivit CNSAS, Cataramă figurează în arhive cu numele, precum și în calitate de candidat la recrutare, în atenția unității centrale a Securității cu atribuții pe linia întreprinderilor de comerț exterior. El folosea atât cu numele real, cât și numele conspirative "W" și "Voicu", menționează Consiliul.

CNSAS a publicat joi, pe site, o adeverință potrivit căreia Viorel Cataramă a fost sursă a securității, fiind public și conținutul mai multor note informative semnate de Viorel Cataramă atât cu numele real, cât și numele conspirative "W" și "Voicu".

"Domnul Cataramă Viorel figurează în dosarul fond informativ numărul I 542786 (cotă CNSAS), titular VRHP. Domnia sa, economist la întreprinderea de comerț exterior Tehnoforest Export, ulterior (din ianuarie 1987) reprezentant în România, prin intermediul Oficiului Argus, al firmei olandeze Belco – partener comercial al ICE Tehnoforest Export, figurează în dosar cu numele, precum și în calitate de candidat la recrutare, în atenția unității centrale a Securității cu atribuții pe linia întreprinderilor de comerț exterior", se arată, printre altele, în nota CNSAS.

Potrivit CNSAS, în acest dosar au fost identificate mai multe informații transmise Securității de către Viorel Cataramă.

Amănunte despre activitatea lui Viorel Cataramă în documentul CNSAS ataşat.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 nov 15:12
Răspunde | Votează email 0 email
NAE
Iar dupa 1989 a devalizat cu succes SAFI -FMOA cu Danielescu in cirdasie ,nenorocind mii de oameni, despre trecut intrebatii si pe cei din turism ca stiu mai multe despre acest sinistru personaj.
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 22 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H