ALEGERI PREZIDENŢIALE. Asociaţiile de români din Europa solicită un minim de 1.000 de secţii de votare

Federaţia asociaţiilor de români din Europa solicită pentru diaspora un minim de 1.000 de secţii de votare şi dublarea personalului, a cabinelor şi a ştampilelor în secţiile de vot deja existente, transmite Agerpres.

04 nov. 2014, 18:47
ALEGERI PREZIDENŢIALE. Asociaţiile de români din Europa solicită un minim de 1.000 de secţii de votare

FADERE susţine că ‘vina este în exclusivitate a Ministerului Afacerilor Externe pentru că nu a pus suficiente secţii de vot în zonele în care comunităţile de români sunt foarte mari, iar în alte zone le-a desfiinţat, în comparaţie cu alegerile din 2009’.

‘Cerem încă o data MAE să nu mai caute scuze şi vinovaţi în altă parte, să nu mai învinuiască echipele care au lucrat în secţiile de votare din diaspora şi să nu mai devieze incompetenţa lor pe teme legate de semnarea declaraţiei de vot, nu acolo este problema’, se arată într-un comunicat al FADERE.

Organizaţia cere tuturor românilor ‘care au fost nedreptăţiţi şi nemulţumiţi’ de organizarea alegerilor în diaspora să iasă în faţa ambasadelor ‘la o manifestare comună şi paşnică’.

‘Din cauza lipsei de răspuns a Ministerului Afacerilor Externe (MAE) în urma nenumăratelor solicitări făcute de românii din diaspora, pentru a reglementa problema votului la al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, FADERE cere tuturor românilor care au fost nedreptăţiţi şi nemulţumiţi de organizarea alegerilor în diaspora să iasă în faţa ambasadelor la o manifestare comună şi paşnică, duminică 9 noiembrie, ora 18,00, ora României. De asemenea, îi rugăm pe cei de acasă şi pe bucureşteni să se solidarizeze cu noi şi să organizeze o manifestaţie în faţa MAE la aceeaşi oră’, se mai arată în comunicat.