ALEGERI PREZIDENŢIALE. Corlăţean, după întâlnirea cu diplomaţii: Nu am găsit motive pentru sancţiuni

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a declarat, vineri, după întâlnirea pe care a avut-o cu şefii misiunilor din străinătate ai mai multor state europene unde s-au înregistrat dificultăţi la vot în primul tur al alegerilor prezidenţiale, că "astăzi" nu a găsit motive pentru sancţiuni, transmite Agerpres.

07 nov. 2014, 15:49
ALEGERI PREZIDENŢIALE. Corlăţean, după întâlnirea cu diplomaţii: Nu am găsit motive pentru sancţiuni

„Ceea ce ne interesează acum este să punem în practică, potrivit deciziei BEC, completarea componenţei birourilor secţiilor de votare în termenul indicat de cinci zile, dar şi să punem la dispoziţie încă o dată personal suplimentar atunci când şi acolo unde decide BES, să poată fi completat inclusiv în ziua votului, dacă vor fi. Nu am găsit motive astăzi pentru sancţiuni, dar am cerut cu mare fermitate tuturor reprezentanţilor MAE să-şi facă datoria (…) să asigurăm exercitarea dreptului tuturor celor care doresc să voteze”, a spus Corlăţean.

El a precizat că preşedinţii birourilor secţiilor de votare au fost prezenţi pe toată durata procesului electoral şi şi-au făcut datoria.

„Diplomaţii, în plus de preşedintele secţiei de votare, au fost prezenţi, pentru că BES a aprobat şi participarea unui număr – unu-doi diplomaţi în plus – toţi şi-au făcut datoria”, a afirmat ministrul.

Potrivit acestuia, a mai existat şi problema retragerii unor reprezentanţi ai partidelor politice.

„Au fost persoane în birourile secţiilor de votare desemnate de partidele politice care mai greu s-au priceput”, a adăugat Corlăţean.