Deputatul PSD Sorin Iacoban a fost reclamat la Parchet pentru promovare de însemne naziste

Preşedintele filialei municipale Iaşi a Partidului Naţional Liberal (PNL), Marius Dangă, a anunţat vineri că a sesizat Parchetul după ce deputatul PSD Sorin Iacoban a postat pe pagina sa de socializare o fotografie cu însemne naziste pe faţa candidatului ACL la preşedinţie, Klaus Iohannis, transmite Agerpres.

07 nov. 2014, 14:52
Deputatul PSD Sorin Iacoban a fost reclamat la Parchet pentru promovare de însemne naziste

Liberalul a declarat, într-o conferinţă de presă, că Iacoban a încălcat „grav” legislaţia care interzice organizaţiile şi simbolurile cu caracter nazist din perioada 1933-1945, atunci când a preluat de pe siteul Ziaristionline.ro articolul intitulat „Klaus Iohannis, succesorul organizaţiei Volksgruppe”, precum şi o fotografie a candidatului ACL pe care au fost adăugate însemne naziste.

„(…)Ceea ce a făcut domnul Iacoban este greu de acceptat. Ieri, pe pagina sa de Facebook, pe un profil public, deputatul Sorin Iacoban a promovat o imagine preluată din spaţiul virtual. Până la orele amiezii nu a scos postarea de pe pagina sa de socializare. Nu este doar o refulare, o băgare în seamă, ci o manifestare care îl poate costa privarea de libertate, conform OUG 31 din 2002, care vizează interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu însemn fascist”, a declarat Marius Dangă.

El a cerut, totodată, conducerii PSD Iaşi să se dezică de atitudinea deputatului Iacoban, în caz contrar demonstrând că sunt complici la aceste acţiuni.

Dangă a mai spus că pe lângă plângerea penală va sesiza şi Ambasada Germaniei şi Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”.

Deputatul PSD Sorin Iacoban nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere. Vineri după-amiază, parlamentarul a scos postarea de pe pagina sa de socializare.