ALEGERI PREZIDENŢIALE. Dosarul de INCOMPATIBILITATE al lui Klaus Iohannis va fi judecat DUPĂ alegeri

Publicat: Marţi, 21 Octombrie 2014 23:14 // Actualizat: Miercuri, 22 Octombrie 2014 00:08 // Sursa: romaniatv.net

Dosarul de incompatibilitate lui Klaus Iohannis va fi judecat după alegerile prezidenţiale, potrivit România TV.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fixat un nou termen în dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis pentru data de 18 noiembrie, la două zile după al doilea tur al alegerilor.

Pe 24 aprilie 2013, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate, întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

Iohannis a cerut anularea deciziei ANI din aprilie, privind starea de incompatibilitate în care s-ar fi aflat.

ALEGERI PREZIDENŢIALE. Elena Udrea: Modul în care vor vota femeile poate schimba soarta României

In septembrie 2013, Klaus Iohannis a castigat procesul intentat ANI, dupa ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestatia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata ca se afla in incompatibilitate si a dispus anularea raportului de evaluare.

La finele lunii septembrie din acest an, s-a luat decizia ca dosarul de incompatibilitate să fie judecat in recurs de instanta suprema, după ce ANI a contestat hotărârea primei instanţe. Candidatul liberal la presedintie a declarat că aceasta este o decizie normală.

Până în acest moment, cele două părţi au avut timp să formuleze în scris un punct de vedere asupra raportului şi l-au depus la dosar.

Instanţa supremă va decide definitiv dacă primarul Sibiului a fost în incompatibilitate în perioada în care a reprezentat municipiul în adunările generale ale acţionarilor societăţilor Apă Canal şi Pieţe sau dacă raportul ANI va fi anulat.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alegeri prezidentiale 2014 candidat dosar incompatibilitate Klaus Iohannis liberal
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
23 oct 16:26
...cerut instanţei supreme, miercuri, să judece mai repede dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis. ALEGERI PREZIDENŢIALE. Dosarul de INCOMPATIBILITATE al lui Klaus Iohannis va fi judecat DUPĂ alegeri În 30 septembrie, ICCJ a admis în...
22 oct 09:21
Răspunde | Votează email 0 email
Dan
Aceleasi pretentii absurd le au inca din 1920 .Dealtfel popor ungar este o creatie moderna ,dupa 1867 cand au inceput maghiarizarile intense in randul nemaghiarilor .Inainte de 1867 era considerate ca natiune maghiara doar patura nobiliara ,ceilalti erau doar tolerate .Dupa 1867 incep prim maghiarizari agresive si in forta (bazate pe forta) a nemaghiarilor .In transilvania maghiari nu existau inainte de secXVI -lea ,dupa au inceput colonizarea maghiarilor ,dar intr-un numar infinit mai mic decat era in 1920 ,la recesamant maghiarii ,diferenta este data de procesul de maghiarizare intense in transilvania a romanilor ,sasilor ,svabilor ,tiganilor ,evreilor si nu sporului natural de crestere a populatiei ,deci maghiarizarea nemaghiarilor a inlocuit sporul natural de crestere .Si astazi se maghiarizeaza tiganii in covasna si harghita ,cluj ,baia mare in atingerea dezideratului de a avea 20% procent ca sa-si impuna limba in transilvania si ultewrior ,prin maghiarizare sa desprinda teritoriul romanesc si sa-l alipeasca unui stat artificial creat dupa 1848.
22 oct 08:25
... Dosarul de incompatibilitate lui Klaus Iohannis va fi judecat după alegerile prezidenţiale, potrivit România TV. Citește mai departe…. Citeste toata stirea ALEGERI PREZIDENŢIALE. Dosarul de INCOMPATIBILITATE al lui Klaus Iohannis va fi judecat DUPĂ...
22 oct 07:29
Răspunde | Votează email 0 email
valy
Locuri de munca alternative pentru toate localitatile! Oferim seriozitate

maxima! Incheiati pe loc contract legal! S-au acordat deja primele castiguri!

Oamenii sunt foarte multumiti! Avem dovada castigurilor! NU e MLM si NU e joc

piramidal! Castigati 300 de dolari lunar, lucrand 3 ore pe zi ca operator online!

Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email:[email protected]
22 oct 00:02
...incompatibilitate lui Klaus Iohannis va fi judecat după alegerile prezidenţiale, potrivit România TV. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
1
EUR
4.7524
RON
16 Oct
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H