ALEGERI PREZIDENŢIALE. Dragnea: Sunt suspiciuni de turism electoral, am cerut analizarea listelor suplimentare

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, le-a solicitat colegilor săi din teritoriu să sesizeze parchetele judeţene cu privire la suspiciunea unor acţiuni de "turism electoral" şi să solicite Autorităţii Electorale Permanente (AEP) verificarea listelor suplimentare electorale, transmite Agerpres.

06 nov. 2014, 16:46
ALEGERI PREZIDENŢIALE. Dragnea: Sunt suspiciuni de turism electoral, am cerut analizarea listelor suplimentare

„Aproape toate organizaţiile judeţene ne-au vorbit de acţiuni ciudate care s-au întâmplat în multe locuri, anume un fel de turism electoral – autocare, microbuze care descărcau oameni care votau. (…) Sunt peste un milion de voturi pe listele suplimentare. Pentru că nu a fost un caz, nu au fost două cazuri, au fost aproape în toate judeţele semnalate aceste lucruri, le-am cerut tuturor colegilor mei să facă sesizări penale la parchetele judeţene despre aceste lucruri şi să ceară şi la AEP verificarea listelor suplimentare, să vedem dacă aceste suspiciuni se verifică sau nu (…), să vedem dacă au fost cetăţeni care au votat de mai multe ori”, a spus Dragnea, joi seară, la sediul PSD, unde s-a întâlnit cu liderii judeţeni.

Liviu Dragnea a adăugat că AEP ar putea verifica listele suplimentare „în aceste zile (…) ca să nu planeze suspiciuni”.

„Eu zic că ar trebui să se verifice, pentru că, dacă devenim suspicioşi, putem să ne gândim de ce atâta scandal cu faptul că se întârzie foarte mult la completarea declaraţiilor pe proprie răspundere. Putem să ne gândim că a apărut o presiune să dispară acele declaraţii pe proprie răspundere, care reprezintă un mijloc serios anti-fraudă şi atunci, ca să nu existe aceste suspiciuni, AEP şi chiar Parchetul au posibilitatea să verifice listele suplimentare electorale”, a explicat preşedintele executiv al PSD.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Totodată, acesta a ţinut să precizeze că PSD „nu este implicat”, întrucât respectivele situaţii au fost sesizate de către membri ai PSD.

„Din moment ce colegii mei mi-au spus că au văzut foarte multe mijloace de transport care opreau în faţa secţiilor de vot, unii au făcut (fotografii – n.r.), alţii au filmat, dar nu au fost organizaţi pentru asta, ei au fost organizaţi să facă ce face un partid normal, corect atunci când sunt alegeri. Din moment ce aceste situaţii au fost sesizate de către noi şi colegii noştri au fost miraţi, e clar că nu este PSD-ul implicat în asta. Nu ştiu cine a fost implicat, dacă a fost cineva implicat. Poate în ziua aia a fost vreme foarte frumoasă şi un milion de români s-au plimbat în diverse locuri”, a mai spus liderul social-democrat.

Acesta a precizat că astfel de situaţii au fost remarcate „în special în Ardeal”. „În special în Ardeal. Şi în Iaşi, de exemplu, au fost în jur de 25.000 de voturi pe listele suplimentare. În Braşov au fost foarte mulţi pe listele suplimentare”, a conchis acesta.

Totuşi, din situaţia prezentată de BEC, voturi peste medie pe listele suplimentare au fost consemnate preponderent în judeţele din Oltenia şi adiacent, Teleorman, Gorj, Dolj, Giurgiu etc.