ALEGERI PREZIDENŢIALE FRANŢA. Hollande i-a telefonat lui Macron „pentru a-l felicita”

ALEGERI PREZIDENŢIALE FRANŢA. Președintele francez în exercițiu, François Hollande, i-a telefonat centristului Emmanuel Macron "pentru a-l felicita" după calificarea duminică în turul al doilea al alegerilor prezidențiale în care o va înfrunta pe lidera de extrema dreaptă Marine Le Pen, a anunțat Palatul Elysee, scrie AFP.

23 apr. 2017, 20:25
ALEGERI PREZIDENŢIALE FRANŢA. Hollande i-a telefonat lui Macron „pentru a-l felicita”

ALEGERI PREZIDENŢIALE FRANŢA. Președintele socialist urmează să își exprime „foarte clar” opțiunea pentru turul secund de la 7 mai, a adăugat sursa.

„Vă imaginați cu ușurință opțiunea acestuia între unul dintre foștii săi miniștri care a lucrat cu el și reprezentanta extremei drepte”, a subliniat un colaborator al președintelui Hollande.

Ministerul de Interne a anunţat duminică seara primele rezultate parţiale după numărarea a 20 de milioane de voturi din Franţa. Aceste rezultate parţiale o dau pe prima poziţie pe Marine Le Pen cu 24,38% din sufragii, urmată de cele 22,19% de voturi adunate de Emmanuel Macron, scrie BBC News.

ALEGERI PREZIDENŢIALE FRANŢA. Primele estimări şi exit-poll-uri îl arătau drept câştigător pe Emmanuel Macron, dar acest lucru este în continuare posibil pentru că autorităţile electorale nu au ajuns la numărarea voturilor din marile oraşe şi zone metropolitane ale Franţei.

Aceste rezultate parţiale îi confirmă pe cei doi prezidenţiabili care vor continua lupta pentru palatul Elysee.

Citeşte şi: ALEGERI PREZIDENŢIALE. Violenţe în Franţa după anunţarea primelor exit-poll-uri